Si ti dërgosh salavate profetit Muhamed alejhi selam

Përcillet nga Abdurrahman bin ebi Lelja se ka thënë: “ Takova Keab bin Uxhran, i cili më tha: ‘ Eja të të tregoj një dhuratë për Profetin alejhi selam – më pas vazhdoi – Profeti alejhi selam erdhi një herë tek ne dhe ne i thamë: ‘ O i Dërguari i Allahut ne e dimë se si të përshëndesim ty me selam, por nuk e dimë se si të bëjmë salavate për ty? Ai tha: “ Thoni:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ

‘ Allahume sali ala Muhamed ue ala ali Muhamed kema salejte ala ali Ibrahime ineke hamidun mexhid. Allahume barik ala Muhamed ue ala ali Muhamed kema barekte ala ali Ibrahime ineke hamidun mexhid.”
Buhariu dhe Muslimi

Read Previous

A i këndohet Kuran makinës?

Read Next

3 kushtet që Zoti të pranojë veprat e tua