Si duhet ta zgjedhim bashkëshorten?

Si duhet ta zgjedhim bashkëshorten?

Profeti Muhamed alejhi selam thotë:

“ Gruaja propozohet për martesë për shkak të katër gjërave: për pasurinë e saj, për prejardhjen e saj, për bukurinë e saj dhe për besimin (e fortë) të saj. Zgjidh atë që ka besimin e mirë që të dalësh i fituar.” (Buhariu dhe Muslimi)

Gruaja me besim të mirë e të fortë është ajo që zbaton obligimet ndaj Zotit të saj dhe obligimet ndaj bashkëshortit të saj.

Read Previous

Si bëhen dasmat në Islam

Read Next

Çfarë i ndodh shpirtit kur fle gjumë?