Shpërblimi per ate qe pret borxhliun

Shpërblimi per ate qe pret borxhliun apo qe e lehteson ceshtjen e tij:
– “Kush deshiron qe Allahu t’ia lehtesoje veshtiresite e Dites se Gjykimit, le t’i jape kohe borxhliut, apo le t’ia fale atij .” [Muslimi].
– “Kush ia lehteson atij qe s’ka mundesi (kthyerjen e borxhit) Allahu ka per tia lehtesuar ceshtjet e dunjase dhe ahiretit.” [Muslimi].
– “Kush e pret borxhliun apo ia fal atij (borxhin) Allahu ka per ta vendosur nen hijen e tij. [Muslimi].
– “Per cdo dite qe e pret borxhliun para se te vije koha e shlyerjes (se borxhit) ai do kete sevape, ndërsa kur vjen koha e shlyerjes dhe e pret akoma (ia shtyn afatin) me shume, shpërblimi dyfishohet.”

[E saktesoi Albani].

Read Previous

20 vepra qe ju permisojne moralin

Read Next

10 Shkaqet që të ruajnë nga prekja e msyshit, janë: