Profeti – alejhi selam – na ka urdhëruar të bëjmë shtatë gjëra dhe na ka ndaluar shtatë të tjera

Berau –Allahu qoftë i kënaqur me të- tregon: “Profeti – alejhi selam – na ka urdhëruar të bëjmë shtatë gjëra dhe na ka ndaluar shtatë të tjera. Na ka urdhëruar:
Të ndjekim funeralin e xhenazes
Të vizitojmë të sëmurin
Të pranojmë dhe t’i përgjigjemi ftesës
Të ndihmojmë të shtypurin që i shkelen të drejtat
Të përmbushim betimin
Të kthejmë përshëndetjen
T’i përgjigjemi atij që teshtin (në qoftëse ky thotë: ‘El-hamdu lil-lah – Të gjitha lavdërimet dhe falënderimet janë për Allahun, atëherë atij i thuhet,’ jerhamuk-Allah – Allahu të mëshiroftë); dhe na ka ndaluar të përdorim enët e argjendit, të vëmë unazë floriri, të veshim rroba mëndafshi, dibaxh, kassij dhe istebrak (rroba nga lloje të ndryshme mëndafshi)”.

Buhariu

Read Previous

3 cilësitë që do Allahu dhe tre cilesitë që i urren Allahu

Read Next

Vepra që ju fut në Xhenet