Para Kiametit do te shtohet el harexh.

Percillet nga Ebu Musa El esharij se Profeti alejhi selam ka treguar se para Kiametit do te shtohet el harexh.

I thane: Cfare eshte el harexh? Tha: Vrasja dhe genjeshtra. I thane: A do te vriten njerezit me shume se c’vriten sot?

Tha: Nuk do te jete njejte si vrasjet tuaja me mohuesit, por do te vriten midis tyre, derisa njeriu do te vrase fqiun e tij, vellane e tij, xhaxhain e tij dhe djalin e xhaxhait te tij.

Thane: Subhanallah, a do te kene mend njerezit atehere?

Tha: Jo, njerezve ne ate kohe do t’u mungoje mendja.

Ata do te mendojne se jane ne te drejten, por ne realitet nuk jane ne asgje.”

Ahmedi 32/409 dhe e saktesoi Albani ne ” Es silsiletu es sahiha”, 1682

facebook

You may also like...