Hadithi madheshtor qe duhet ta dije cdo musliman

0
931

Profeti alejhi selam nje here iu drejtua Ibn Abasit me keto fjale te arta:

” O djalosh, ruaje Allahun dhe Allahu do te ruaje ty! Ruaje Allahun dhe do ta gjesh Ate perpara teje! Kur te kerkosh, kerko vetem nga Allahu dhe kur te lypesh ndihme lype vetem nga Allahu! Dije, se nese tere njerezimi mblidhen te gjithe se bashku per te te bere ty dobi, nuk mund te ta bejne ate, pervec asaj qe te ka caktuar Allahu dhe nese mblidhen te te bejne ty dem, nuk mund te ta bejne, pervec asaj qe te ka caktuar Allahu. Lapsat jane ngritur dhe fletet jane thare.”

Tirmidhiu dhe hadithi eshte i sakte