Fjala ‘sikur’ i hap rrugë shejtanit

0
90

Nga Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) përcillet se Pejgamberi (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Kujdesu për gjithçka që të bën dobi; kërko ndihmën e Allahut dhe mos u trego i pafuqishëm; dhe nëse të ndodh diçka mos thuaj:
‘Sikur ta bëja këtë do të ishte kështu apo ashtu’, por thuaj:
‘Ky është caktimi i Allahut dhe Ai bëri atë që dëshiroi, sepsa fjala ‘sikur’ i hap rrugë shejtanit.”

(Muslimi, nr.2664)