Falet dhe agjëron dhe jep sadaka dhe është prej banorëve të Xhehenemit

0
5528

Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane:
“O i Derguari i Allahut! Filanja ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.” Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.”
Thane: “Filanja (tjeter person) fal vetem namazet farze, e jep sadaka shume pak dhe nuk i ben dem askujt.”
Profeti alejhi selam tha: “Ajo eshte prej banoreve te Xhennetit.”

Trasmeton Ahmedi, Bezari, Hakimi dhe Ibn Hibbani ne Sahihun e tij.