Dy fjalë të lehta për gjuhën, të renda në Peshoren e veprave të mira

Percillet nga Ebu Hurejra se Profeti alejhi selam ka thene:
” Dy fjale te lehta per gjuhen, te renda ne Peshore dhe te dashura tek Rrahmani, jane; subhanallahi ue bihamdihi(i paster nga cdo e mete eshte Allahu) dhe subhanallahil adhim(i lartesuar eshte Madheshtori).”

Buhariu dhe Muslimi

Pra jane vetem dy fjale; te thjeshta, te lehta qe mund te thuhen ne cdo kohe dhe ne cdo vend, por qe Allahu i do shume dhe nga deshira e Tij per ne qe te marrim sa me shume shperblime i beri te renda ne Peshore.
Gjithashtu keto dy fjale tregojne vleren, shperblimin e madh te teuhidit dhe peshen e tij te rende ne Peshore.

Read Previous

Si ta largosh shejtanin nga shtëpia

Read Next

A vdesin engjëjt në momentin kur njeriu të cilin e kishin nën mbikqyrje ndërron jetë. Çfarë ndodh me ta?