Cilët janë njerëzit që sprovohen më shumë?

0
7120

Ebu Seid el Hudri, (radiallahu anhu) thote:
“Hyra te i Derguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) dhe e gjeta me ethe.
Vendosa doren mbi ballin e tij dhe me perveloi duart edhe mbi cope (me te cilen kishte lidhur koken), dhe i thashe: “O i Derguari i Allahut! Sa nxehtesi qe paske!”
Ai (salallahu alejhi ue selem) tha: “Keshtu eshte me ne (profetet): na shumefishohet sprova dhe po keshtu na shumefishohet edhe shperblimi.”
Pastaj i thashe: “O i Derguari i Allahut!
Cilet njerez sprovohen me rende?”
Ai tha: “Profetet.”
Une i thashe: “Po pas tyre, cilet?” Ai tha: “Njerezit e mire (te devotshem e te bindur ndaj Allahut).
Dikush prej tyre mund te sprovohet me varferi aq sa nuk posedon veçse rroben qe ka veshur, madje ndonje prej tyre mund te gezohet per sproven qe e godet ashtu si gezohet dikush nga ju me te miren qe i vjen.”

[Hadith i Sakte. Iben Maxheh 4014. Shejh Albani e ka permendur ne “Es Sahiha”, me nr. 114].