Çfarë dënimi merr ai që lëndon komshiun

0
2593

Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane:

“O i Derguari i Allahut! Nje grua ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.”

Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha:

“Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.”

Thane: “Filania (tjeter person) fal vetem namazet farze, e jep sadaka shume pak dhe nuk i ben dem askujt.”

Profeti alejhi selam tha: “Ajo eshte prej banoreve te Xhennetit.”

Trasmeton Ahmedi, Bezari, Hakimi dhe Ibn Hibbani ne Sahihun e tij.