Burri që kenaqej në Xhenet

0
1603

rruge
Ebu Hurejra (Allahu qofte i kenaqur prej tij) percjell se i Derguari i Allahut (alejhi selam) ka thene:
“Kam pare nje burre qe kenaqej ne xhenet, per shkak te nje dege peme qe e largoi nga rruga e qe i pengonte (lendonte) njerezit.” [E percjell Muslimi].

-Neveviu (Allahu e meshirofte), ne sqarimin e ketij hadithi, thote: Fjala e Profetit (alejhi selam): “Kam pare nje burre qe kenaqej ne xhenet, per shkak te nje dege peme qe e largoi nga rruga.”

Pra, qe i shijonte kenaqesite e xhenetit, per shkak te deges se pemes te cilen e kishte larguar nga rruga ku kalonin njerezit.

-Hadithi pohon qarte vleren e largimit nga rruga, te atyre sendeve qe i lendojne njerezit. Qofshin ato, dege pemesh, ferra, gurë, mbeturina, kafshe te ngordhura etj.

Largimi i pengesave nga rruget, konsiderohet dege prej degeve te besimit, sic e kemi permendur ne nje hadith te sakte.

-Gjithashtu, ky hadith tregon vleren e cdo vepre e cila u sherben muslimaneve dhe largon prej tyre veshtiresite.

Perktheu Fatjon Isufi.