6 këshilla nga ky hadith i bukur

Percillet nga Ebu Katade se Profeti alejhi selam ka thene:
” Kur ndonje nga ju te pije nuk duhet te fryje ne ene, kur te shkoje ne banje te mos e preke organin e tij me te djathten dhe as te pastrohet me te djathten.”

Buhariu

Dobite:
1. Ndalimi i fryerjes apo frymemarrjes ne enen qe pihet.
2. Ndalimi i prekjes se organit gjenital me doren e djathte.
3. Ndalimi i pastrimit te jashteqitjes se holle apo te trashe me doren e djathte.
4. Ana e djathte eshte me e mire se e majta.
5. Qellimi me ndalimin eshte gjykimi mekruh, pra i papelqyer.
6. Kjo fe ka perfshire cdo gje edhe edukaten ne banje.

Read Previous

A lejohet bashkimi i namazeve gjatë përdorimit të aparatit të dializës që mund të zgjasë shumë?

Read Next

Shpjegimi i Ajetit 115 nga Suretu Nisa