3 Cilësitë si ta ndjesh besimin

0
1124

Tregon Enesi Allahu qofte i kenaqur me te:

“Profeti paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi te ka thene:

“Kushdo qe ka ne vetvete keto tre cilesi, ka dhe ndjen embelsine e kenaqesine e besimit:

1. Ai per te cilen Allahu dhe i Derguari i Tij behen me te dashur se cdo gje tjeter.

2. Ai i cili e do nje njeri shume duke e dashur ate vetem per hir te Allahut.

3. Ai i cili e urren te khtyerit ne mosbesim ashtu sic urren te hidhet ne zjarr”

(Transmeton Buhariu: 16)