Prej shenjave qe tregojne lumturine dhe shpetimin e njeriut jane

Ibn Kajjim el Xheuzijeh (Allahu e meshirofte) thote:

Prej shenjave qe tregojne lumturine dhe shpetimin e njeriut jane:
– Sa here qe shton dijen, shton njekohesisht modestine dhe meshiren.
– Sa here qe shton punet e mira, shton friken dhe kujdesin.
– Sa me shume i zgjatet jeta, aq me shume pakson kujdesin nga kjo dunja.
– Sa me shume i shtohet pasuria, aq me shume shton lemoshen dhe ndihmen.
– Dhe sa me shume i rritet prestigji dhe pozita, aq me shume u afrohet njerezve dhe behet modest, per te kryer nevojat e tyre.

[El Feuaid fq 155].

Read Previous

Edukata dhe norma e mbathjes se kepuceve:

Read Next

Pesë cilësi ekzistojnë tek fëmijët