Edukata dhe norma e mbathjes se kepuceve:

0
2309

Edukata dhe norma e mbathjes se kepuceve:

– Kepucet jane miresi qe Allahu ia ka mundesuar njeriut. I Derguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thene: “Vishini kembet tuaja, sepse njeriu llogaritet si te ishte hipur mbi nje kafshe, perderisa eshte i mbathur kembet.” [Muslimi].

– I Derguari i Allahut alejhi salatu ues selam) ka thene: “Kur te mbathë ndonjeri nga ju kepucet, le te filloje me te djathten, e kur ti zbathe le te filloje me te majten.”

– I Derguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thene: “Mos te ece ndonjeri nga ju me nje kepuce te vetme. Ose le ti veshe te dyja ose ti heqe te dyja.” “Vertete shejtani ecen me nje kepuce”.

– Eshte percjelle ndalimi i te ecurit me kepuce mes varrezave. I Derguari i Allahut kur e pa njerin qe po ecte i mbathur mes varreve i tha: “O ti qe ke mbathur kepuce, hiqi kepucet e tua.” [Hadithi eshte Hasen].