A lejohet ta shkruaj hutben kur imami mban hutbe?

dita premte
Shejh Uthejmin rahimehullah:

“Jemi pyetur per nje njeri qe shkruan ate qe degjon ne hutbe, sepse disa njerez harrojne dhe thote se sa here qe degjon ndonje fjali te dobishme, e shkruaj.

A lejohet kjo apo jo?

Sic shihet, kjo nuk lejohet sepse nese preokupohet me shkrimin, nuk mund ta ndjeke ate qe vjen me pas, sepse njeriu nuk ka dy zemra.

Elhamdulilah, ne kete kohe Allahu ua ka mundesuar njerezve ate qe i ben te qetesohen, fale incizuesve.

Ke mundesi ta marresh me vete incizuesin, ta incizosh hutben ne rehati e me pas ta degjosh ne shtepi, makine.

Allahu eshte dhuruesi i suksesit.”

Sherh Rijadu Salihin, vell. II.

Read Previous

Një vepër e urryer në namaz dhe një vepër që e prish namazin?

Read Next

Shejh Uthejmini dhe taksisti.Nje histori shume e bukur.