Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami.

0
1057

Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami.

Fetaua nurun ala ed-derb vell. 5
Sherh Rijadus-Salihin vell. 5

Shejh Albani ( Allahu e mëshiroftë!) kur shkonte ne xhami diten e xhuma falte namaz (dy e nga dy) derisa te vinte imami.

Kerkohet nga muslimani qe ta shfrytezoje kohen e tij ne xhami (diten e xhuma) me namaz, ose me lexim Kurani, ose me dhiker dhe mos te zhytet ne bisedat e dynjase duke humbur kohen e tij dhe shqeteson te tjeret.