Gruaja në Xhenet

Gruaja në Xhenet

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të botëve, paqja dhe nderimet e Tij qofshin mbi të dërguarin tonë Muhamedin, familjen dhe shokët e tij. Unë kur pashë një numër të madh pyetjesh që vinin nga gratë…

Read More
Shembull logjik për ekzistencën e Xhenetit

Shembull logjik për ekzistencën e Xhenetit

Shembull logjik për ekzistencën e Xhenetit Kur afrohet pranvera fshatari shkon e punon në arë dhe mbjell farërat. Ai mbjell farë të ndryshme në vende të ndryshme. Çdo njëra prej tyre, ashtu si një kufomë…

Read More
Askujt nuk i lejohet që të thotë se kush do të hyjë në Xhenet apo në Xhehenem!

Askujt nuk i lejohet që të thotë se kush do të hyjë në Xhenet apo në Xhehenem!

Kur jemi tek çështja për të dëshmuar se një person do të hyjë në Xhehenem apo në Xhenet, themi se nuk i lejohet askujt që ta bëjë këtë pa ndonjë dëshmi autentike që e sugjeron…

Read More
Si do jenë marrëdheniet intime në Xhenet

Si do jenë marrëdheniet intime në Xhenet

Ibn Uehb ka thënë: Amr bin el-Harith më informoi, nga Darraxh, nga Ebu Huxhejreh, nga Ebu Hurejra salAllahu alejhi ue selem i cili e pyeti të dërguarin e Allahut salAllahu alejhi ue selem: ”O i…

Read More
Cila është kënaqësia më e madhe për banorët e Xhenetit?

Cila është kënaqësia më e madhe për banorët e Xhenetit?

Përcillet se i Dërguari i Zotit, Muhamedi alejhi selam ka thënë: ” Kur Banorët e Xhenetit të hyjnë në Xhenet dhe kur banorët e Xhehenemit të hyjnë ne Xhehenem, një lajmëtar do të thërrasë: ‘…

Read More
Kush e thotë këtë dua katër herë, Allahu do ta shpëtojë atë ditë nga Zjarri.”

Kush e thotë këtë dua katër herë, Allahu do ta shpëtojë atë ditë nga Zjarri.”

175 shkaqe per te hyre ne Xhenet. Shkaku i tetë: Ai që dëshiron të shpëtojë nga zjarri Ka thënë Profeti alejhi selam: Ai i cili thotë në mëngjes: Të lutem o Allah! Unë u gdhiva,…

Read More
Si të hysh në Xhenet nga cila derë që dëshiron?

Si të hysh në Xhenet nga cila derë që dëshiron?

Eshtë një vepër të cilën nëse e bën do të futesh në Xhenet nga e cila derë që dëshiron, ajo vepër është të ruash pesë kohët e namazit (ti falësh në kohët e tyre) dhe…

Read More
Fjalë të arta nga imam Shafiu “nëse nuk më gjeni në Xhennet, pyesni për mua”

Fjalë të arta nga imam Shafiu “nëse nuk më gjeni në Xhennet, pyesni për mua”

Me te vertete banoret e Xhenetit kur hyne ne te dhe nuk i shohin shoket e tyre te cilet ishin me ta ne pune te mira ne dunja, pyesin per ta Zotin e lartesuar i…

Read More
Si ta kërkojmë Xhennetin

Si ta kërkojmë Xhennetin

Hasan El Basri pa një burrë që po luante me guralecë dhe po i lutej Allahut duke i thënë: “O Zot! Më marto mua me hyritë e Xhenetit.” Pasi e dëgjoi, Hasani i tha atij:…

Read More
Pemët e Xhenetit.

Pemët e Xhenetit.

Muhamedi(sal-l Allahu alejhi ve sel-lem) na foli cudira per disa peme te Xhennetit ,te cilat te njoftojne per krijesa shume te medha qe nuk mund te imagjinohen.Ne do t`i paraqesim vetem disa nga theniet e…

Read More