17 Shkaktarët që japin dhimbje të kokës

17 Shkaktarët që japin dhimbje të kokës

Ka shumë lloje të dhembjeve së kokës, që vijnë nga shkaktarë të ndryshëm, si: 1. Së pari, kur një nga katër gjendjet themelore të trupit (ftohtësia, nxehtësia, thatësia dhe lagështia) bëhet mbizotëruese ndaj të tjerave.…

Read More
5 rregullat e artë të ushqyerjes.

5 rregullat e artë të ushqyerjes.

Për tu ushqyer shëndetshëm dhe në mënyrë perfekte janë raportuar 5 rregullat e artë të ushqyerjes. Ju sugjerojmë në vazhdim 5 rregulla të arta të ushqyerjes, të dobishme për të menaxhuar në mënyrën më të…

Read More
Fëmijët që shohin shumë televizor kanë gjumë të parregullt

Fëmijët që shohin shumë televizor kanë gjumë të parregullt

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Pediatrics” theksohet se shikimi i televizorit mund të shkaktojë shprehi të gjumit të parregullt. Dihet që fëmijët në përgjithësi janë grupmosha që janë më të prekurit dhe të…

Read More
3 ushqimet që ju shërojnë syt

3 ushqimet që ju shërojnë syt

Që të kujdesemi për sytë tonë duhet të dimë se çfarë ushqimesh të konsumojmë sepse ata kanë një rol të rëndësishëm në shëndetin e syve. Ndër këto ushqime një rëndësi të veçantë kanë mollët, karrota…

Read More
Dëmet që shkakton alkooli te fëmijët.

Dëmet që shkakton alkooli te fëmijët.

Për fëmijët konsumimi i alkoolit përbën një rrezik të vërtetë për shëndetin. Në fakt, nga ndërtimi dhe nga stadi i zhvillimi fizik dhe psikik, fëmijët janë shumë të ndjeshëm ndaj efekteve të alkoolit edhe nëse…

Read More
Tre ushqimet e shëndetshme për zemrën

Tre ushqimet e shëndetshme për zemrën

Tre ushqimet e shëndetshme për zemrën: Një zemër e shëndetshme varet nga shumë faktorë, përfshirë edhe ushqimorë. Por një studim i fundit tregon se tre janë artikujt ushqimore që kanë ndikimin më ta madh. -Çokollata…

Read More
Efekti mahnites i mjaltit tek fëmijët

Efekti mahnites i mjaltit tek fëmijët

Rrjeti informativ CNN ka publikuar një raport lidhur me rezultatet mahnitëse të shërimit me mjaltë. Këtu deshëm të sjellim shkrimin ashtu siç është, me shpresë se do të kemi dobi. (CNN)- Një studim mjekësor bashkëkohor…

Read More
8 Shkaqet që sjellin dhimbjen e kokës

8 Shkaqet që sjellin dhimbjen e kokës

Deri më sot nuk ekzistonte një listën faktorëve kryesorë që shkaktonin dhimbjen e kokës. Te njerëz të ndryshëm ato ndryshonin dhe në përgjithësi flitej për efekte të jashtme që shtonin shqetësimet dhe dhimbjen e kokës.…

Read More
Fruti që ju pastron enët e gjakut

Fruti që ju pastron enët e gjakut

Parandalimi dhe mjekimi i sëmundjeve kardiovaskulare në të ardhmen nuk do të kërkohet në kabinetet e mjeksisë por në kuzhinën tuaj. Një studim i ri i botuar në revistën Atherosclerosis konfirmon se ekstraktet e shegës…

Read More
Dëmet që shkakton duhani në shpinën tuaj

Dëmet që shkakton duhani në shpinën tuaj

Për të shmangur dhimbjet e shpinës, duhet të hiqni dorë nga pirja e duhanit, referuar një studimi të ri. Një studim i ri ka zbuluar se duhanpirësit kanë tre herë më shumë gjasa për të…

Read More
7 Ushqimet që na dëmtojnë trurin

7 Ushqimet që na dëmtojnë trurin

Ka disa ushqime, si peshku, çokollata apo frutat e thata, te cilat stimulojnë inteligjencën tone. Por ka edhe disa te tjera qe bëjnë te kundërtën. Zbulojini! 1.Junk food Është e vërtetuar tashme qe patatet e…

Read More