1. Home
 2. PYETJE PERGJIGJE

Category: PYETJE PERGJIGJE

  A lejohet konsumimi i ushqimeve apo pijeve në të cilat ka sasi të pakta alkoli?

  A lejohet konsumimi i ushqimeve apo pijeve në të cilat ka sasi të pakta alkoli?

  A lejohet konsumimi i ushqimeve apo pijeve në të cilat ka sasi të pakta alkoli? Nuk lejohet konsumimi i ushqimeve apo pijeve në të cilat ka sasi të pakta alkoli që jep efektin dehës, sepse…

  A lejohen te mbahen hajmalite?

  A lejohen te mbahen hajmalite?

  Pyetje:Cila ështëdispozita e bartjes së hajmalive që kanë përmbajtje nga Kur’ani dhe atyre që nuk kanë përmbajtje nga Kur’ani? Përgjigje:-Hajmalitë që nuk kanë përmbajtje nga Kur’ani, siç janë nga eshtrat,nuskat,guacat, apo prej qimeve të ujkut,…

  A lejohet te lexohet Kurani pa abdes?

  A lejohet te lexohet Kurani pa abdes?

  Pyetje: A lejohet leximi i Kuranit nga personi qe nuk eshte me abdes? Pergjigje: Lejohet leximi i Kuranit nga ai qe nuk ka abdes, sepse eshte transmetuar nga Aishja se “Profeti, salallahu alejhi ue selem,…

  Nëse personi tështin gjatë namazit, a lejohet të thotë elhamdulilah?

  Nëse personi tështin gjatë namazit, a lejohet të thotë elhamdulilah?

  Pyetje: Nëse personi tështin gjatë namazit, a lejohet të falënderojë Allahun (të thotë elhamdulilah)? Pergjigje: Nëse është duke u falur pas imamit në namazin me zë, nuk lejohet. E nëse është në namazin pa zë…