1. Home
 2. PYETJE PERGJIGJE

Category: PYETJE PERGJIGJE

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje?

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje?

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje, si te atyre qe kane vendosur kodin, por edhe te atyre qe nuk kane vendosur kodin, duke e lene vete te hapur? Jo, nuk lejohet…

  Kush është më i dituri në hadith pas shejkh Albanit?

  Kush është më i dituri në hadith pas shejkh Albanit?

  Pyetje: Kush është njeriu më i dijshëm në tokë në diturinë e hadithit pas imam Albanit? Përgjigje: Nuk i përgjigjet dot kësaj pyetjeje veçse ai që është më i dijshmi prej njer njerëzve. Por ajo…

  Ka raste kur frikësohem nga sëmundja, si duhet të veproj në këto rrethana?

  Ka raste kur frikësohem nga sëmundja, si duhet të veproj në këto rrethana?

  Pyetja e tetë nga fetvatë me nr (7804) Pyetje: Ka raste kur frikësohem nga sëmundja, si duhet të veproj në këto rrethana? Përgjigje: Ki besim tek Allahu, mbështetu tek Ai dhe kërkoi falje dhe shëndet…

  A mjafton besimi me zemer qe personi te cilesohet besimtar musliman?

  A mjafton besimi me zemer qe personi te cilesohet besimtar musliman?

  A mjafton besimi me zemer qe personi te cilesohet besimtar musliman? Besimi vetem me zemer qe nuk pasqyrohet te gjymtyret nuk mjafton, pasi besimtari duhet ti bashkangjise besimit te tij punen e gjymtyreve. Besimtari beson…

  Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’?

  Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’?

  Pyetja e parë dhe e dytë nga fetvatë me nr 17961. Pyetja: Çfarë dallimi ka midis ‘Zotimit’ dhe ‘Betimit’? Cila prej tyre është më e rëndë? Po në qoftë se dikush thotë: “Zotohem para Allahut…

  A duhet të preket qafa me duar të njoma gjatë abdesit?

  A duhet të preket qafa me duar të njoma gjatë abdesit?

  Pyetje: Gjatë abdesit, a duhet të preket qafa me duar të njoma? Apo nuk është përmendur kjo gjë në Kuran aponë hadithet e Muhamedit (alejhi selam)? Përgjigje: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe nderimet e…

  Leximi i sures Ihlas tri herë, a e arrin shpërblimin e leximit të plotë të Kuranit?

  Leximi i sures Ihlas tri herë, a e arrin shpërblimin e leximit të plotë të Kuranit?

  Siç është e ditur, surja El Ihlas (Kul hua Allahu) është e barabartë me një të tretën e Kuranit në shpërblime dhe mirësi, pra nëse njeriu e lexon këtë sure, tri ose katër herë, a…

  A duhet të jetoj i vetëm?

  A duhet të jetoj i vetëm?

  Cili është gjykimi i Islamit për atë që jeton vetëm? Shejkh Mesh’hur Hasenit i është drejtuar kjo pyetje: “Do të dëshironim të dinim kuptimin e hadithit: “Ka ndaluar Profeti – lavdërimi dhe paqja e Allahut…

  A duhet ta lexoj horoskopin?

  A duhet ta lexoj horoskopin?

  Pyetje: Motrës time i pëlqen të shohë programe televizive që flasin per horoskopin. Unë i them asaj se kjo nuk lejohet, madje as t’i shohësh. Ajo thotë se ka edhe ajete kuranore e dua që…

  Lutja qe behet kur njeriu viziton varrezat

  Lutja qe behet kur njeriu viziton varrezat

  Pyetje: Duaja (lutja) qe behet kur njeriu viziton varrezat, a eshte e kufizuar vetem gjate vizites (se varrezave), apo perfshin dhe rastin kur njeriut i bie rruga kalimthi tek varrezat? Pergjigje: Ajo qe mendoj eshte…

  Si ta ndryshojmë të keqen me zemër?

  Si ta ndryshojmë të keqen me zemër?

  Pyetje: Ne hadith thuhet: ‘Kush prej jush sheh nje te keqe le ta ndryshoje ate me doren e tij e nese nuk mundet atehere me gjuhen e tij e nese nuk mundet atehere me zemren…