1. Home
 2. PYETJE PERGJIGJE

Category: PYETJE PERGJIGJE

  Çfarë gjykimi ka sekrecioni kaf apo i verdhë para hajdit (ciklit menstrual) dhe pas tij?

  Çfarë gjykimi ka sekrecioni kaf apo i verdhë para hajdit (ciklit menstrual) dhe pas tij?

  Pyetje: Çfarë gjykimi ka sekrecioni kaf apo i verdhë para hajdit (ciklit menstrual) dhe pas tij? Përgjigje (nga Shejh Albani -Allahu e mëshiroftë-): Shejh Albani: Sekrecioni kaf apo i verdhë i gruas me perioda apo…

  A lejohet qe njeriu i cili kryente gjynahe te medha me pare, te behet imam i muslimaneve, pas pendimit te tij?

  A lejohet qe njeriu i cili kryente gjynahe te medha me pare, te behet imam i muslimaneve, pas pendimit te tij?

  A lejohet qe njeriu i cili kryente gjynahe te medha me pare, te behet imam i muslimaneve, pas pendimit te tij? Pergjigjja: Pendimi i fshin gjynahet e kaluara dhe ai qe pendohet eshte si ai…

  A i lejohet muslimanit qe ta gjykoje si jomusliman ate qe pi alkool?

  A i lejohet muslimanit qe ta gjykoje si jomusliman ate qe pi alkool?

  A i lejohet muslimanit qe ta gjykoje si jomusliman ate qe pi alkool? Pergjigjja: Pirja e alkoolit, imoraliteti dhe kopracia ne mosdhenien e zekatit jane gjynahe te medha qe nuk falen pa pendim tek Allahu.…

  A lejohet qё muslimani ti bёj rukje jomuslimanit?

  A lejohet qё muslimani ti bёj rukje jomuslimanit?

  A lejohet qё muslimani ti bёj rukje jomuslimanit? Po, i lejohet muslimanit qё tё mjekoi dikё tjetёr me anё tё Kuranit edhe nёse ai (i sёmuri) nuk ёshtё musliman, pёrvec kur ky njeri lufton kundra…

  Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani cfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet?

  Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani cfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet?

  Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani dhe ka momente kur ajo e humb vetёdijen, kontrollin e saj dhe fillon tё qajё. Ҫfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet? Personi i…

  A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit?

  A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit?

  Pyetje: A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit? A ka dicka qe te mbron prej saj? A eshte e mjaftueshme vetem te kerkosh qe Allahu te te ruaje (prej saj)? Pergjigje:…

  A duhet ta mbaj Kuranin në makinë?

  A duhet ta mbaj Kuranin në makinë?

  Pyetësi, thotë; Shumë prej njerëzve i kushtojnë kujdesë të veçantë vendosjes së mus’hafit në makinë, çfarë i këshilloni!? Përgjigje; Po, nëse vendosja e mus’hafit në makinë bëhet më qëllim të leximit të tij, çdoherë që…

  Si do jenë peshoret e Ditës se Gjykimit?

  Si do jenë peshoret e Ditës se Gjykimit?

  Në Ditën e Kiametit, Ne do të vendosim peshore të sakta Pyetje: Kush do peshohet ditën e Kiametit? Shejh Abdulmuhsin el-Abadi (Allahu e ruajttë!): Do peshohen veprat dhe regjistrat. Po ashtu thuhet se dhe vetë…

  A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?

  A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?

  A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur? Keshille e arte nga shejh Feuzani – Allahu e ruajte! A lejohet nxitja e muslimaneve per te dhuruar ndihma, me ane te postimit…

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje?

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje?

  A me lejohet te perdor internetin e komshinjve pa leje, si te atyre qe kane vendosur kodin, por edhe te atyre qe nuk kane vendosur kodin, duke e lene vete te hapur? Jo, nuk lejohet…

  Kush është më i dituri në hadith pas shejkh Albanit?

  Kush është më i dituri në hadith pas shejkh Albanit?

  Pyetje: Kush është njeriu më i dijshëm në tokë në diturinë e hadithit pas imam Albanit? Përgjigje: Nuk i përgjigjet dot kësaj pyetjeje veçse ai që është më i dijshmi prej njer njerëzve. Por ajo…