Nëna ime nuk agjëron se është sëmurë çfarë duhet të bëj?

Pyetje: Unë kam një nënë të vjetër e cilët nuk mund të agjërojnë gjatë Ramazanit, ajo ka qenë e sëmurë për tre vjet rresht, çfarë të bëjë ajo tani? Përgjigje: Nëse është kështu si thua,…

Read More

A e prish agjërimin larja e dhëmbeve?

Pyetje: Cili është gjykimi që të lahen dhëmbët me pastë dhëmbësh dhe përdorimi i pikave për vesh, hundë dhe sy? Çfarë duhet të bëjë agjëruesi në qoftë se ai ndien shijen e tyre në fyt?…

Read More

A duhet të agjëroj ai që ka tension të lartë të gjakut?

Pyetje: “Një i moshuar –në moshën nëntëdhjetë vjeç vuan nga diabeti dhe tensioni lartë i gjakut, ndërsa kjo është shkak që e bën atë të pijë ujë më shpesh se zakonisht. A duhet ai të…

Read More
A e prish agjërimin pilula që vihet tek gjuha?

A e prish agjërimin pilula që vihet tek gjuha?

Pyetje: “Ekziston një lloj pilule kundër sëmundjeve të zemrës e cila vendoset nën gjuhë. Cili është gjykimi për përdorimin e saj duke pasur parasysh se personi i tillë mund të agjërojë (me kusht të përdorimit…

Read More

A prishet agjërimi nga analizat e gjakut?

Pyetje: “A është e lejuar për të dhënë gjakun për analiza gjatë ditës së Ramazanit?” Përgjigje: “Kjo është në rregull në qoftë se bëhet fjalë për një sasi të pakët të gjakut. I lejohet agjëruesit…

Read More
A prishet agjërimi nga pikat kur i hedh tek hundet?

A prishet agjërimi nga pikat kur i hedh tek hundet?

Pyetje: ”Unë zakonisht përdori pika për hundë pa të cilat unë nuk mund të marr frymë. A është agjërimi im i saktë?” Përgjigje: ”Në qoftë se ti e ndjen shijen në fytin tënd, agjërimi të…

Read More
Kë të bëj të parën të fal namazin apo të çel iftarin

Kë të bëj të parën të fal namazin apo të çel iftarin

230 – Transmetohet nga Enesi radijallahu anhu se i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Nëse është shtruar darka, atëherë hani para se të falni namazin e akshamit.” Buhariu dhe Muslimi. Disa familje…

Read More
Si agjëron gruaja me çrregullime menstruale?

Si agjëron gruaja me çrregullime menstruale?

Pyetje: “Gruaja që ka çrregullim menstrual, a e ka të lejuar që të agjërojë agjërim vullnetar pasi që ne e dimë se ajo edhe falet?” Përgjigje: “Po, gjykimi i saj është i njëjtë sikurse i…

Read More
Sa duhet të jetë gjatësia e udhëtimit që lejon mos agjërimin?

Sa duhet të jetë gjatësia e udhëtimit që lejon mos agjërimin?

Pyetje: “Sa duhet te jetë gjatësia e udhëtimit që lejon mos agjërimin?” Përgjigje: “Udhëtimi që lejon mos agjërimin dhe shkurtimin e namazit është përafërsisht 83 km., edhe pse ka prej dijetarëve që nuk kanë kufizuar ndonjë gjatësi të caktuar…

Read More
A duhet të agjerojn shoferët e kamionëve dhe autobuzëve?

A duhet të agjerojn shoferët e kamionëve dhe autobuzëve?

Pyetje: “A kanë shoferët e autobusëve e të kamionëve të njëjtin gjykim sikurse udhëtari duke pasur parasysh se ata kanë punë të pandërprerë gjatë ditëve të Ramazanit?” Përgjigje: “Po. Ata marrin të njëjtin gjykim sikurse…

Read More
A duhet ta prish agjërimin ai që udhëton?

A duhet ta prish agjërimin ai që udhëton?

Pyetje: ”A është më mirë për udhëtarin që të agjërojë apo jo?” Përgjigje: ”Është më mirë për udhëtarin të mos agjërojë. Megjithatë, atij i lejohet të agjërojë dhe të bëjë durim me vështirësitë, urinë dhe…

Read More