1. Home
 2. PYETJE PERGJIGJE NE RAMAZAN

Category: PYETJE PERGJIGJE NE RAMAZAN

  Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?

  Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?

  Pyetje: ”Cili është vendimi për gruan me menstruacione e cila pastrohet para sabahut, a duhet ta agjërojë këtë ditë?” Përgjigje: ”Ajo duhet ta agjërojë këtë ditë dhe të bëjë gusul, edhe nëse kjo do të…

  A duhet ta përdor misvakun kur jam agjërueshëm

  A duhet ta përdor misvakun kur jam agjërueshëm

  Pyetje: “Ka njerëz që dyshojnë në përdorimin e misuakut në Ramazan, nga frika se mos iu prishet agjërimi. A është kjo e vërtetë? Dhe cila koha në Ramazan është më e preferuara për përdorimin e misuakut?” Përgjigje: “Dyshimi në përdorimin…

  A duhet ta prishësh agjërimin kur je në lodhje ekstreme?

  A duhet ta prishësh agjërimin kur je në lodhje ekstreme?

  Pyetje: ”Çfarë është gjykimi për atë që me qëllim piu gjatë agjërimit pasi që agjëruesi një lodhje ekstreme?” A duhet ta kompenzojë këtë ditë? Përgjigje: ”Ai i cili qëllimisht pin ujë gjatë ditës në Ramazan,…

  A prishet agjërimi nga depërtimi i ujit gjatë abdesit?

  Pyetje: “Nëse pa dashje depërton uji në fyt gjatë larjes së gojës dhe hundës në abdes nga agjëruesi, a prishet agjërimi i tij?”  Përgjigje: “Nëse agjëruesit gjatë larjes së gojës dhe hundës i ka depërtuar uji në brendësinë e tij…

  A prishet agjërimi kur e humb vetëdijen?

  A prishet agjërimi kur e humb vetëdijen?

  Pyetje: “Cili është gjykimi për humbjen e vetëdijes dhe vjelljen gjatë ditës në Ramazan?” Përgjigje: “Humbja e vetëdijes nuk e prish agjërimin dhe as vjellja. Sa i përket hadithit: مَن ذرعه القيء فلا قضاء عليه،…

  A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

  A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta?

  A prishet agjërimi nga fjalët e ndyta? Nëse njeriu nuk vepron veprimet e ndaluara gjatë agjërimit (nuk ha, nuk pi dhe nuk kryen marrëdhënie intime me gruan), vepra këto të cilat e prishin agjërimin, mirëpo…

  A duhet ta prishesh agjërimin nëse ke shumë uri?

  A duhet ta prishesh agjërimin nëse ke shumë uri?

  Nese agjeruesi perjeton uri apo etje te madhe, deri ne ate mase sa mund te demtohet rende apo te semuret, atehere i lejohet atij qe ta nderprese agjerimin. Nese agjeruesi perjeton veshtiresi te madhe gjate…

  A lejohet dhurimi i gjakut gjatë agjërimit?

  A lejohet dhurimi i gjakut gjatë agjërimit?

  Pyetje: ”Sa gjak duhet dhënë në mënyrë që të prishet agjërimi? Si mund ta anulojë agjërimin?” Përgjigje: ”Gjaku që prish agjërimin është gjaku që del nëpërmjet bërjes Hixhame. Profeti alejhi selam ka thënë: “Ka prishur…

  A e prishin agjërimin kur hedhim pika në hundë?

  A e prishin agjërimin kur hedhim pika në hundë?

  Pyetje: ”Një grua ka përdorur pika të hundës gjatë ditës në Ramazan për t’ia lehtësuar frymëmarren. Çfarë duhet të bëje ajo tani?” Përgjigje: ”Nëse një person duhet t’i marrë ato patjetër, kjo lejohet dhe agjërimi…

  A duhet të shkoj tek dentisti kur jam agjërueshëm?

  A duhet të shkoj tek dentisti kur jam agjërueshëm?

  Pyetje: ”A ndikohet agjërimi i një personi i cili ka dhimbje në dhëmb dhe pastaj shkon tek dentisti për ta kontrolluar dhëmbin, për ta rregulluar apo për ta nxjerrë? A ndikohet agjërimi i tij nëse…

  A e prish agjërimi përdorim i supositorëve

  A e prish agjërimi përdorim i supositorëve

  Pyetje: “Cili është vendimi për përdorimin e supositorëve gjatë ditëve të Ramazanit, nëse agjëruesi është i sëmurë?” Përgjigje: “S’ka asgjë të keqe në përdorimin e tyre dhe nuk ka të keqe nëse njeriupërdor supositorët të…