Lejohet përdorimi i pastës së dhëmbëve për agjëruesin?

Lejohet përdorimi i pastës së dhëmbëve për agjëruesin? “Përdorimi i pastës së dhëmbëve për agjëruesin në ditët e ramazanit nuk ka problem, nëse ai nuk i mbërrin në stomak. Por më mirë është të mos…

Read More

A mund ta nxjerr zekatin e Fitrit ditën e fundit të Ramazanit

A duhet ta nxjerr zekatin e fitrit ai qe pranon Islamin ne diten e fundit te Ramzanit? Shejh Iben Uthejmini (Allahu e meshirofte!): Po, duhet ta nxjerr zekatin e fitrit, sepse ai konsiderohet prej muslimaneve.…

Read More

Marrëdhënie intime nga harresa duke qenë agjërueshëm

Pyetje: ”Çfarë duhet të bëjë personi që hanë ose pinë gjatë agjërimit vullnetar? Dhe cili është gjykimi që njeriu nga harresa të ketë marrëdhënie gjatë agjërimit të detyrueshëm?” Përgjigje: ”Për atë që pinë apo hanë…

Read More

Sa Ramazan agjëroi Profeti alejhi selam?

Pyetje: ”Sa Ramazan agjëroi Profeti alejhi selam-?” Përgjigje: ”Profeti alejhi selam i agjëroi nëntë Ramazana. Sepse, agjërimi i Ramazanit u bë obligim në muajin Shaban të vitit të dytë pas Hixhretit.” Imam Jahja bin Sharaf…

Read More

Kur është e lejuar dhe e ndaluar të bëhet iftar?

Është e ndaluar të prishet agjërimi në tre raste, ndërsa lejohet në dy raste. Ndalohet kur: * Ne e dimë se dielli nuk ka perënduar. * Parandiejmë se dielli nuk ka perënduar. * Jemi në…

Read More

A pranohet agjërimi kur ke dhimbje menstruale?

Pyetje: ”A është agjërimi i gruas i saktë, apo duhet ajo ta kompensojë atë, nëse ajo e ndjen se do ti vijnë menstruacionet ose ka dhimbje menstruale, por pa i ardhur asgjë para perëndimit të…

Read More

A mund të agjëroj kur je me sekrecione të kafta

Pyetësi: ”Një grua ka agjeruar gjashtë ditët të Shevalit. Gjatë ditës së fundit ajo ndjeu dhimbjet e të përmuajshmeve dhe i erdhën sekrecione ngjyrë kafe. Ndërsa gjaku menstrual i erdhi natën. A është agjerimi i…

Read More

A prishet agjërimi nëse një grua përdor kuhl

Pyetje: ”A prishet agjërimi nëse një grua përdor kuhl në sy apo një krem me yndyrë në flokët e saj?” Përgjigje: ”Kushdo që përdor kuhl gjatë ditës në Ramazan duke qenë agjërueshëm kjo nuk e…

Read More

A e prishin agjërimin ëndrrat që shkaktojnë ejakulim?

Pyetje: ”A është e lejuar të përdorësh sapunin gjatë dushit në Ramazan? A e prishin agjërimin ëndrrat që shkaktojnë ejakulim? A e prishin agjërimin parfumet?” Përgjigje: ”Para së gjithash është e lejuar për agjëruesin që…

Read More

A lejohet që personi i cili është xhunub të agjërojë?

Pyetje: ”A është e lejuar për një person të agjërojë në qoftë se ai është në një gjendje të papastër nga nata kur ai kishte marrëdhënie intime me gruan e tij ose të ngjashme?” Përgjigje:…

Read More

A prishet agjërimi nga gëlltitja e pështymës dhe gëlbazës?

Pyetje: ”A prishet agjërimi i Ramazanit nga pështyma? Fakti është që mua më del shumë pështymë nga goja, veçanërisht kur lexojë Kuranin në xhami, e cila edhe më bezdis.” Përgjigje: ”Që agjëruesi të gëlltit pështymën e tij…

Read More