Si të shërosh zemrën tënde

Si të shërosh zemrën tënde

Për sa i përket mjekësisë së zemrave dhe shpirtit, kjo është një fushë tjetër e diturisë, për të cilën askush nuk mund të flasë ndryshe, por veçse nëpërmjet udhëzimit të sjellë nga profetët e Allahut.…

Read More
Dieta e shëndetshme në mjeksinë profetike

Dieta e shëndetshme në mjeksinë profetike

Në Musned e gjetkë shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Nuk mbush njeriu enë më të keqe se barku i tij. I mjaftojnë birit të Ademit disa kafshata për të mbajtur veten. Nëse patjetër…

Read More
Ilaçet e palejueshme janë dy llojesh:

Ilaçet e palejueshme janë dy llojesh:

1. Ilaçe që janë të pështira dhe të cilat natyra (e njeriut) i ndien si të pështira. Si të tilla, ato nuk ndihmojnë aspak për largimin e sëmundjes, siç janë helmet e ndryshme, mishi i…

Read More
Si të shërosh plagët në mjeksinë profetike

Si të shërosh plagët në mjeksinë profetike

Në Sahih është shënuar se dikush e kishte pyetur Sehl bin Sa’din për mënyrën si është shëruar plaga e të Dërguarit të Allahut kur ishte plagosur në Luftën e Uhudit. Ai ishte përgjigjur: “Në ditën…

Read More
Histora e mjekësis islame

Histora e mjekësis islame

Dituria për mjekësinë u përhap nëpër Kalifatin Islam në kohën në mes të rënies së Perandorisë Romake në shek. V dhe renesansës evropiane në shek. XV. Megjithatë, lulëzimi i institutcioneve mjekësore islame ka filluar gjatë…

Read More
Shega dhe vetitë e saj kuruese në mjeksinë profetike.

Shega dhe vetitë e saj kuruese në mjeksinë profetike.

Në fakt shega është një frutë i cili së bashku me ullirin; rrushin; fikun dhe hurmat janë ndër pemët e para të kultivuara në historinë e njerëzimit. Shkencëtarët mendojnë se pema e vogël e shegës…

Read More
Pasojat e gjumit të ditës

Pasojat e gjumit të ditës

Ibnu Kajimi, Allahu e mëshiroftë thotë: Gjumi i ditës është tepër i keq i cili trashëgon sëmundje të lagështa dhe fatkeqësi, e prish ngjyrën, trashëgon sëmundjen e shpretkës, dobëson nervat, sjell përtaci, dobëson epshin, pos…

Read More
Efekti i preshit në trupin e njeriut.

Efekti i preshit në trupin e njeriut.

Preshi (Kurrath) Ka dy lloje preshi: nebetean dhe sirian. Njerëzit hanë preshin nebetean, që është një lloj perimeje, kurse preshi sirian ka shumë koka. Preshi është i nxehtë dhe i thatë. Ai shkakton dhembje koke,…

Read More
Mrekullitë mjekësore dhe shkencore të ujit të Zem Zemit

Mrekullitë mjekësore dhe shkencore të ujit të Zem Zemit

Në vitin 1971 një mjek Egjiptian ka thënë për “European Press” se kinse uji i Zemzemit është i ndotur dhe jo i mirë për pije pasiqë,burimi i ujit të Zemzemit ndodhet nën nivelin e objekteve…

Read More
Misvaku dhe dobitë që ka në trupin e njeriut.

Misvaku dhe dobitë që ka në trupin e njeriut.

Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Sikur të mos druhesha se umeti im do të ngarkohej me diçka që nuk do të mund ta mbante, do t’i kisha urdhëruar që ta…

Read More