1. Home
 2. MJEKSIA PROFETIKE

Category: MJEKSIA PROFETIKE

  Si i trojtonte profeti Muhamed sëmundjet e zemrës.Mjeksia Profetike

  Si i trojtonte profeti Muhamed sëmundjet e zemrës.Mjeksia Profetike

  Udhëzimi i Profetit alejhi selam për trajtimin e sëmundjeve të zemrës Ebu Davudi, në Sunen-in e tij, shënon rrëfimin e Saidit: – Pejgamberi alejhi selam më vizitoi gjatë kohës që isha i sëmurë. Ai e…

  Si i shëronte dhimbjet e fytit Profeti alejhi selam.Mjeksia Profetike

  Si i shëronte dhimbjet e fytit Profeti alejhi selam.Mjeksia Profetike

  Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Me të vërtetë, mjekimi më i mirë për ju është me kupa dhe me aloe indiane. Mos i mundoni fëmijët tuaj duke ua shtypur njerithin…

  Si i shoqëronte hurmat me kastravec Profeti alejhi selam.Mjeksia profetike

  Si i shoqëronte hurmat me kastravec Profeti alejhi selam.Mjeksia profetike

  Në dy Sahih-ët shënohet se Abdullah ibn Xhaferi ka thënë: “Kam parë se si Pejgamberi alejhi selam hante hurma të freskëta e të pjekura mirë, të shoqëruara me kastravecë.” Hurmat e pjekura janë të nxehta…

  Ilaçi më i mirë dhe më i thjeshtë ndaj pa ndjenjave dhe etheve në mjeksinë profetike

  Ilaçi më i mirë dhe më i thjeshtë ndaj pa ndjenjave dhe etheve në mjeksinë profetike

  Imam Bukhari ka thënë: 194 – Ebul-Ualid na ka treguar: Shu´bah na ka treguar, nga Muhamed bin el-Munkadir i cili tregoi se ai e kishte dëgjuar Xhabirin duke thënë: ”I Dërguari i Allahut salAllahu alejhi…

  Dhembjet e kokës dhe shërimi i saj në mjeksinë profetike

  Dhembjet e kokës dhe shërimi i saj në mjeksinë profetike

  Imam Ibn Maxhe shënon në Sunen-in e tij një hadith, për saktësinë e të cilit ka rezerva, që tregon se Pejgamberi alejhi selam, kur kishte dhembje koke, e mbështillte atë me këna dhe thoshte: “Me…

  Si trajtohet kapsllëku në mjeksinë profetike?

  Si trajtohet kapsllëku në mjeksinë profetike?

  Sëmundja e kapsllëkut Imam Tirmidhiu në përmbledhjen e vet me hadithe, El Xhamiu, si dhe imam Ibn Maxhe në Sunen e tij, sjellin hadithin e Esma bintu Umejsit, që tregon se Pejgamberi alejhi selam e…

  Shërimi i epilepsisë në traditën profetike

  Shërimi i epilepsisë në traditën profetike

  Në dy Sahih-ët është hadithi prej Ata ibn Ebu Rabahas, që tregon: – Njëherë, Ibn Abasi më tha: “A të të tregoj një grua prej banorëve të Xhenetit?” – Po – i thashë unë. Ai…

  Si mjekohen plagët në mjeksinë profetike

  Si mjekohen plagët në mjeksinë profetike

  Tradita e Profetit alejhi selam për mjekimin e plagëve Në dy Sahih-ët është rrëfimi prej Ebu Hazimit, që përcjell se Sehl ibn Sadi, kur u pyet se si i mjekoi Pejgamberi alejhi selam plagët që…

  Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike

  Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike

  Në dy Sahih-ët është hadithi i El Muteuekkilit, i cili përcjell prej Ebu Seid El Hudriut, që thotë: – Një burrë erdhi te Pejgamberi paqa dhe meshira e Zotit qofte mbi te dhe i tha:…

  Pejgamberi alejhi selam përdorte tri lloje barnash për të kuruar sëmundjet

  Pejgamberi alejhi selam përdorte tri lloje barnash për të kuruar sëmundjet

  Pejgamberi alejhi selam përdorte tri lloje barnash për të kuruar sëmundje të ndryshme: natyrore, hyjnore dhe përzierje të këtyre të dyjave. Ne do të flasim për të tria llojet, sipas udhëzimit dhe traditës së tij…

  Kurimi i sëmundjeve fizike është dy llojesh:

  Kurimi i sëmundjeve fizike është dy llojesh:

  Kurimi i sëmundjeve fizike është dy llojesh: Njëri lloj është kurimi instiktiv, me të cilin Allahu i Lartësuar ka pajisur çdo krijesë. Nuk ka nevojë për mjek që të kurosh të tilla ‘sëmundje’ (nevoja) si:…