1. Home
 2. KURANI DHE SHKENCA

Category: KURANI DHE SHKENCA

  Mrekullia e rrjetës së merimangës

  Mrekullia e rrjetës së merimangës

  Kurani dhe shkenca Rrjeta e Merimangës “…me të vërtetë, sikur ta dinin ata, më e dobëta shtëpi është shtëpia e merimangës.” (Surja Al Ankabut (Merimanga): 41)   Ky ajet kuranor shfaqet në fillimin e pjesës…

  Zbulimi i kohëve të fundit që Profeti alehi selam na e ka mësuar para 14 shekujsh

  Zbulimi i kohëve të fundit që Profeti alehi selam na e ka mësuar para 14 shekujsh

  Përcillet nga Ibn Abas në “Sahih” të Buhariut se Profeti alejhi selam kur zgjohej fshinte fytyrën me duart e tij. Ky hadith tregon për një nga sunetet e Profetit alejhi selam kur zgjohej nga gjumi. …

  Ajeti Kuranor qe verteton ciklin e ujit

  Ajeti Kuranor qe verteton ciklin e ujit

  Për mijëra vjet mendohej se uji i shiut është ujë nga qielli, por shkenca moderne ka zbuluar procesin e ciklit te ujit. Uji avullon nga detet dhe oqeanet për tu kondensuar në hapsirë dhe më…

  Laboratori gjigand në trupin e njeriut.Mrekulli nga Zoti

  Laboratori gjigand në trupin e njeriut.Mrekulli nga Zoti

  Askush nuk mund të pohojë se një laborator i pajisur plotësisht me teknologjinë më të fundit mund të jetë bërë ashtu vetë, rastësisht. Por evolucionistët pohojnë se laboratori i ndërlikuar i pashoq i mëlçisë është…

  Rafineria e naftës në trupin tonë

  Rafineria e naftës në trupin tonë

  Energjia që ty të duhet për t’u ngritur nga aty ku je dhe të zësh të ecësh, të marrësh frymë, të hapësh e të mbyllësh sytë – me një fjalë, energjia që të duhet për…

  Prova shpjeguese të ekzistencës së Zotit

  Prova shpjeguese të ekzistencës së Zotit

  Sipas pretendimeve darviniste, të gjitha gjallesat vijnë nga rastësi kot së koti. Por mijra sistemet e ndërlikuara në trupin tonë e mohojnë këtë dokërr të rastësisë. Një shembull është struktura si qime, detyra e vetme…

  Përsosmëria e ADN-së hedh poshtë Teorinë e Evolucionit.

  Përsosmëria e ADN-së hedh poshtë Teorinë e Evolucionit.

  Në një molekulë të ADN-së njerëzore, ka aq të dhëna të mjaftueshme sa të mbushësh një milionë faqe enciklopedi. Por rregulli në këto të dhëna është gjithashtu jetësisht i rëndësishëm. Pyet veten nëse qindra shkronja…

  Pajisja në trupin tuaj që mund të kopjojë një milionë faqe të dhënash rër njëzet minuta

  Pajisja në trupin tuaj që mund të kopjojë një milionë faqe të dhënash rër njëzet minuta

  Dihet prej shumë kohësh se qelizat shumohen nëpërmjet pjesëtimit. Gjatë këtij procesi, ADN-ja që gjendet në bërthamën e çdo qelize duhet të kopjohet për çdo qelizë bijë e re. Gjatë këtij procesi kopjimi, një ngjarje…

  Përshkrimi i foshnjës në barkun e nënës në Kuran

  Përshkrimi i foshnjës në barkun e nënës në Kuran

  Më pas, atë pikë uji e bëmë copë gjaku, e atë gjak të ngurtë e bëmë copë mishi…El- Mu’minun 14. Kurani ekspozon edhe një mrekulli pas fazës (alaka) varur duke u mbajtur në mitrën e…

  Rrumbullakësia e tokës është përmendur në Kuran 14 shekuj më parë

  Rrumbullakësia e tokës është përmendur në Kuran 14 shekuj më parë

  Rrumbullakësia e tokës në fjalët e Sheikh-ul-Islam Ibn Tejmije (Allahu e mëshiroftë). Çështja e rrumbullakësisë së tokës është një çështje për të cilën janë përplasur mendimet e njerëzve. Është thënë se është e sheshtë dhe…

  Mrekullia që ndodh kur dëgjon Kuranin

  Mrekullia që ndodh kur dëgjon Kuranin

  Valët e zërit nga recitimi i Kur’anit të Shenjtë aktivizojnë qelizat e trupit dhe shërojnë sëmundjet posaçërisht sulmin në zemër dhe kancerin. Allahu thotë: Kur lexohet Kur’ani, ju dëgjojeni atë (me vëmendje) dhe heshtni, në…