Endrra e Jusufit (alejhis-selam)

Endrra e Jusufit (alejhis-selam)

Endrra e Jusufit (alejhis-selam), te birit te Jakubit (alejhis-selam) Nese Allahu i Madheruar ia do te miren dikujt, ia pergatit atij rrugen ne fund i jep rezultate qe pershtaten me poziten e tij. Kete ide…

Read More
Çfare do të ndodhë kur shikon diellin në ëndërr?

Çfare do të ndodhë kur shikon diellin në ëndërr?

Dielli ne enderr komentohet si mbret i madh. Cdo gje qe sheh se i ndodh diellit, ndryshim, mangesi apo eklips, ajo komentohet si ndodhi, brenge, apo semundje qe mund ti ndodhe mbretit. Nese sheh ne…

Read More
Kuptimi i ëndrrave

Kuptimi i ëndrrave

Disa ëndrra janë nga mendimet e njeriut dhe të dukurive mbështetëse, madje shumica e ëndrrave të njerëzve janë vetëm dukuri të bindjeve të tyre të praktikuara, apo të papraktikuara. Endrrat janë tri llojesh: -Ëndrra të…

Read More
6 gjërat që duhet ti bësh kur shikon ëndërr të keqe

6 gjërat që duhet ti bësh kur shikon ëndërr të keqe

Kush sheh ëndërr të keqe: 1- Pështyn tri herë në anën e majtë. 2- Kërkon mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar. 3- Kërkon mbrojtje nga e keqja e asaj ëndrre. 4- Ndryshon krahun (anën)…

Read More
6 gjërat që duhet të bësh kur shikon ëndërr të keqe.

6 gjërat që duhet të bësh kur shikon ëndërr të keqe.

Kur sheh ëndërr të keqe: 1- Pështyn tri herë në anën e majtë. 2- Kërkon mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar. 3- Kërkon mbrojtje nga e keqja e asaj ëndërre. 4- Ndryshon krahun (anën)…

Read More
Komentimi i endrrave.Cfarë do të thotë të shikosh diellin në ëndërr?

Komentimi i endrrave.Cfarë do të thotë të shikosh diellin në ëndërr?

Dielli ne enderr komentohet si mbret i madh. Cdo gje qe sheh se i ndodh diellit, ndryshim, mangesi apo eklips, ajo komentohet si ndodhi, brenge, apo semundje qe mund ti ndodhe mbretit. Nese sheh ne…

Read More
Endrrat në Islam

Endrrat në Islam

I Derguari i Allahut alejhi selam ka thene: “Endrra e vertete eshte nje prej dyzet e gjashte pjese e shpalljes.” Buhariu,Muslimi,Tirmidhi,Ebu Dauti Endrrat e verteta jane fillim i shpalljes (vahjit).Endrrat jane te verteta aq sa…

Read More
Shpjegimi i ëndrrave.

Shpjegimi i ëndrrave.

Kur njeriu fle, Allahu ia merr shpirtin, dhe kjo është vdekja e vogël, siq thotë Allahu: “Ai jua merr shpirtrat natën, duke e ditur ç’keni bërë ditën, pastaj ju zgjon që të jetoni deri në…

Read More
5 Rregulla sa u takon ëndërrave

5 Rregulla sa u takon ëndërrave

5 Rregulla sa u takon ëndërrave: 1- Nuk lejohet pohimi i sigurte, per nje koment specifik. 2- Ne nuk e dime nese ato jane enderra nga Allahu, preokupim i dites, apo enderra te ngaterruara. 3-…

Read More
Çfarë do të thotë të shikosh gjarprin në ëndërr?

Çfarë do të thotë të shikosh gjarprin në ëndërr?

Gjarperi eshte armik i fshehur ai qe lufton me te ne enderr do ndreqet me armikun dhe do i marre ate qe do. Nese e vret gjarperin fiton ndaj ketij armiku por nese gjarpri e…

Read More