1. Home
 2. KESHILLA

Category: KESHILLA

  Si duhet te mbrohesh nga magjia ?

  Si duhet te mbrohesh nga magjia ?

  Prej duave dhe dhikreve që i thekson Shjeh bin Baz rahimehullah, të cilat bëhen për t’u mbrojtur nga magjia para se ajo të ndodhë, janë: 1-këndimi i ajetit Kursi  pas çdo namazi farz, para se…

  A lejohet qe ta lexoj Kurani pa abdes?

  A lejohet qe ta lexoj Kurani pa abdes?

  Pyetje: A lejohet leximi i Kuranit nga personi qe nuk eshte me abdes? Pergjigje: Lejohet leximi i Kuranit nga ai qe nuk ka abdes, sepse eshte transmetuar nga Aishja se “Profeti, salallahu alejhi ue selem,…

  Lutjet të cilat duhet te thuhen pas përfundimit të çdo namazi farz

  Lutjet të cilat duhet te thuhen pas përfundimit të çdo namazi farz

  Lutjet të cilat thuhen pas përfundimit të çdo namazi farz Estagfirullah! Estagfirullah! Estagfirullah! I kërkoj falje Allahut! I kërkoj falje Allahut! I kërkoj falje Allahut! Allahume Entes-Selamu ue Minkes-Selam, Teberakte ja dhel Xhelali uel Ikram!…

  7 keshilla nga Ibn Kajim el Xheuzije

  7 keshilla nga Ibn Kajim el Xheuzije

  1 Nëse dija do të kishte dobi pa punën, atëherë Allahu nuk do t’i kishte qortuar rabinët, dhe nëse do kishte dobi puna pa sinqeritet, atëherë Allahu nuk kishte për t’i qortuar hipokritët . 2…

  Një ndodhi e bukur nga Ibn Tejmije (Allahu e Meshirofte)

  Një ndodhi e bukur nga Ibn Tejmije (Allahu e Meshirofte)

  Ibën Nasiruddin e transmetoi thënien e Ebul-Mudhaffer Es-Sarmarit: “Prej çështjeve mahnitëse të mësimit përmendësh në kohën tonë është shejkhu i Islamit Ebul-Abbas Ahmed bin AbdulHalim bin Tejmijjeh. Ai do ta shikonte një libër vetëm një…

  Si mesonte Kuranin Othman Ibn Afani

  Si mesonte Kuranin Othman Ibn Afani

  Othemani r.a. ishte shume i dhene mbas Kur`anit. Ebu Abdurrahman es-Sulami rrefen per menyren se si e kishte mesuar Othmani Kuranin nga i Derguari i Allahut (salAllahu alejhi we selem) dhe fjalet e tij tregojne…

  8 Keshilla te arta per djalin tend

  8 Keshilla te arta per djalin tend

  Porosi e artë nga Hakimi –Allahu e mëshiroftë- për djalin e tij! Hakimi porosit djalin e tij duke i thënë; kam kaluar (vizituar, takuar) shumë njerëz dhe kam fituar tetë urtësi: 1. Kur të jesh…

  6 Të mira që perfiton nga shoqëria me njerëzit e mirë.

  6 Të mira që perfiton nga shoqëria me njerëzit e mirë.

  Ibën El-Kajjim thotë: “Shoqëria me njerëzit e mirë të transferon nga gjashtë gjëra në gjashtë të tjera: 1. Nga dyshimi në siguri, 2. Nga syefaqësia në përkushtim, 3. Nga shkujdesja në kujtim, 4. Nga dëshira…

  Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

  Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

  Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera: 1. Mos u përzi në gjëra që nuk të takojnë, sepse do të dëgjosh fjalë që nuk të pëlqejnë . 2. Mos e…

  Kush i ka keto 6 cilesi eshte nje njeri i mire.

  Kush i ka keto 6 cilesi eshte nje njeri i mire.

  Njerezit e mire jane te drejte. Njerezit e mire jane te sinqerte me kedo. Ata adhurojne Zotin dhe e falenderojne ate per miresit e Tij ndaj tyre. Njerezi e mire jane ata qe e urrejne…

  Mos i nenglizho minutat e arta.Ja si te plotesohen lutjet

  Mos i nenglizho minutat e arta.Ja si te plotesohen lutjet

  Këto janë minuta të arta, në to plotësohen duatë… para Ramazanit… Veçohu diku dhe lutju Allahut të të japë sukses për vepra të mira këtë Ramazan. Dhe lutu për muslimanët. Është më e pakta që…