1. Home
 2. HISTORI

Category: HISTORI

  Mos harroni fuqinë e lutjes, për vete dhe fëmijët tuaj!

  Mos harroni fuqinë e lutjes, për vete dhe fëmijët tuaj!

  Muhammed et Tusij ishte një burrë i varfër por i devotshëm. Ai kishte një dyqan ku tirrte leshin dhe e shiste, dhe hante nga fitimi i duarve të tij. I pëlqente shumë të merrte pjesë…

  Nga fjalët më të bukura të Aliut (Zoti qoftë i kënaqur prej tij)

  Nga fjalët më të bukura të Aliut (Zoti qoftë i kënaqur prej tij)

  Nga fjalet me te bukura te Aliut radijallahu anhu:Ndershmeria eshte stolia e mendjes se shendosheNese dikujt i persoset logjika, i pakesohen fjalet. Vlera e cdo njeriu eshte te veproje ne ate qe di te beje…

  Shenjat e suksesit dhe lumturise tek njeriu

  Shenjat e suksesit dhe lumturise tek njeriu

  Ka thene Hasen bin Alij el Xheuzexhanij: Nga shenjat e suksesit dhe lumturise tek njeriu eshte lehtesimi i kryerjes se adhurimit, perputhja me Sunetin ne veprimet e tij, shoqerimi me njerezit e mire, morali i…

  Historia e njeriut, që u jepte borxhe njerëzve.

  Historia e njeriut, që u jepte borxhe njerëzve.

  Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) ka thënë: “Dikur jetonte një njeri, që u jepte borxhe njerëzve dhe i thoshte shërbëtorit të tij: “Kur të shkosh…

  Hadithi që flet për një tregtar dhe një majmun

  Hadithi që flet për një tregtar dhe një majmun

  Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) ka thënë:        “Një herë, një burrë ngarkoi verë në anijen e tij për ta shitur dhe me vete kishte…

  Mrekullia qe i ndodhi profetit Ibrahim

  Mrekullia qe i ndodhi profetit Ibrahim

  E sollën Ibrahimin a.s. pranë putave (idhujve) të tyre. Ndezën zjarrin në praninë e tyre. Qëllimi i djegies ishte që ata të shohin dhe të kënaqen vetë në shenjë hakmarrjeje. Ceremoniali i hakmarrjes ishte tejet…

  “Lësho ujë në kopshtin e filanit.”

  “Lësho ujë në kopshtin e filanit.”

  Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (alejhi selam) ka thënë: “Një herë, kur një njeri po rrinte në një tokë të shkretë dëgjoi një zë tek retë që thoshte: “Lësho ujë në kopshtin e…

  Karkaleci i florinjtë dhe Ejubi (alejhi selam)

  Karkaleci i florinjtë dhe Ejubi (alejhi selam)

  Transmeton Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se Profeti (paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin mbi të) ka thënë: “Kur Ejubi (alejhi selam) po lahej lakuriq, pranë tij ra një copëz e madhe karkaleci i florinjtë. Ai…

  Thjeshtësia e Umer ibn Hatab

  Thjeshtësia e Umer ibn Hatab

  Erdhi Hermezani (I dërguari i Kisras) në Medine dhe dëshironte ta takoj Udhëheqësin e besimtarëve, Umer ibën Hatabin radijAllahu anhu. Me të hyrë në qytetin e Medines filloi të kërkoj pallatin e halifes dhe ishte…

  Si e gjeti Ibn Kajim mësuesin e tij Ibën Tejmijeh

  Si e gjeti Ibn Kajim mësuesin e tij Ibën Tejmijeh

  Imam Ibën Kajim (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Se ai shkoi të mësuesi i tij, Imam Ibën Tejmijeh, sepse ai dëshironte të diskutonte apo të mësonte diçka nga ai. Ai e gjeti atë ulur duke…

  Si u nda trashëgëmia e Profatit alejhi selam

  Si u nda trashëgëmia e Profatit alejhi selam

  Një ditë prej ditëve kalon Ebu Hurejre radijAllahu anhu pranë tregut të Medinës, ndalet dhe njerëzve ju drejtohet e ju thotë: “O ju njerëzit e tregut! Çfarë po ju ndalon, pse nuk shkoni? Ata thanë:…