1. Home
 2. HISTORI NGA TE PARET TANE

Category: HISTORI NGA TE PARET TANE

  Fragmente nga jeta e njerezve te medhenj

  Fragmente nga jeta e njerezve te medhenj

  Fragmente nga jeta e njerezve te medhenj Nje nga njerezirt e afert te shejh Uthejminit tregon se nje here do dergonte shejhun me makinen e tij per nje leksion ne Universitetin e Unejzes. Kur hypi…

  Si ta këshillosh ate që pin alkool

  Si ta këshillosh ate që pin alkool

  Një ngjarje nga jeta e Umerit (radijAllahu anhu) Ibën Kethiri (Allahu e mëshiroftë) gjatë shpjegimit të ajetit të tretë të sures El-Gafir përcjellë: “Ishte një njeri i fuqishëm nga banorët e Shamit që vinte shpesh…

  3 pyetjet e dijetarit Bizant ndaj Ebu Hanifes

  3 pyetjet e dijetarit Bizant ndaj Ebu Hanifes

  Ne shekujt e pare te Islamit, nuk ishin te rralla rastet qe te zhvilloheshin diskutime shkencore ndermjet intelektualeve musliman dhe jomusliman. Nje diskutim te till me nje rast e kishte inicuar sunduesi bizantin, mu ne…

  Si e gjeti hajduti thesarin e tij!

  Si e gjeti hajduti thesarin e tij!

  Një hajdut u ngjit në murin e shtëpisë së Malik Bin Dinar dhe lehtësisht depërtoi brenda në dhomën e tij. Në momentin kur u gjend brenda shtëpisë, vjedhësi u zhgënjye sepse nuk gjeti asgjë për…

  Si ishin të parët tanë.Historia e Umer ibn Abdul-Aziz

  Si ishin të parët tanë.Historia e Umer ibn Abdul-Aziz

  Kur Umer Ibn Abdul-Aziz vdiq, njerëzit e ditur erdhën tek gruaja e tij për të shprehur keqardhje dhe të thonë se çfarë fatkeqësie e madhe kishte goditur njerëzit e Islamit me vdekjen e tij. Dhe…

  Fjale të arta nga Hasan el Basri

  Fjale të arta nga Hasan el Basri

  Hasan el Basri (Allahu e mëshiroftë) ka thënë: “Një besimtar beson në atë çfarë ka thënë Zoti. Ai është më i miri ndër njerëzit në veprat e tij, por e ka frikë Allahun më së…

  Historia e Umerit me dëshmuesin

  Historia e Umerit me dëshmuesin

  Nje njeri erdhi me deshmi tek Umeri – radijallahu anhu -, por Umeri nuk ia pranoi, sepse nuk e njihte ate dhe i tha: Une nuk te njoh ty dhe ky fakt nuk te demton,…

  Historia e Ebu Hanifes me djalin e vogël

  Historia e Ebu Hanifes me djalin e vogël

  Nje here imam Ebu Hanife pa nje djale te vogel qe po luante me balte dhe i tha atij: “Kujdes! Mos bjer ne balte! Djali i tha: Kujdes bej ti! Sepse nese rrezohet dijetari rrezohet…

  Një histori shumë e bukur se si duhet ta respektosh nënën

  Një histori shumë e bukur se si duhet ta respektosh nënën

  Muhammed Ibn Sirin ka thënë: “Gjatë mbretërisë së Uthman Ibn Afan radijAllahu anhu, çmimi i drunjëve palma arriti në 1000 Dirhemë. Usama Ibn Zejd radijAllahu anhu preu një dru, e mori mbështjellësin e tij (zhardhok…