1. Home
 2. DITA E PREMTE

Category: DITA E PREMTE

  A lejohet ta shkruaj hutben kur imami mban hutbe?

  A lejohet ta shkruaj hutben kur imami mban hutbe?

  Shejh Uthejmin rahimehullah: “Jemi pyetur per nje njeri qe shkruan ate qe degjon ne hutbe, sepse disa njerez harrojne dhe thote se sa here qe degjon ndonje fjali te dobishme, e shkruaj. A lejohet kjo…

  12 Gabime që nuk duhet t`i bësh Ditën e Premte

  12 Gabime që nuk duhet t`i bësh Ditën e Premte

  1. Lënia që disa prej njerëzve i bëjnë namazit të xhuma apo shpërfillja që tregojnë ndaj tij. 2. Qëndrimi zgjuar deri natën vonë, gjë e cila bëhet shkak për mosfaljen në kohë të namazit të…

  Cduhet të bëj ai që le namazin e Xhumasë për shkak të punës?

  Cduhet të bëj ai që le namazin e Xhumasë për shkak të punës?

  https://www.youtube.com/watch?v=jlaeGuuuojQ

  Cfarë duhet të bëj ai që humb namazin e Xhumasë ?

  Cfarë duhet të bëj ai që humb namazin e Xhumasë ?

  Pyetje: Nese dikush vjen diten e xhuma nderkohe qe namazi ka perfunduar, por aty sheh nje person te cilit i ka mbetur nje rekat pa falur dhe i bashkangjitet ne namaz, si duhet ta plotesoje…

  Cfarë duhet të bësh kur futesh në xhami ditën e premte?

  Cfarë duhet të bësh kur futesh në xhami ditën e premte?

  – Para se të ulemi në xhami e kemi obligim që të falim dy rekate . Argument për këtë është fjala e Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] të cilën e transmeton Ebu Katade ku thotë:…