1. Home
 2. AGJERIMI DHE SHKENCA

Category: AGJERIMI DHE SHKENCA

  Çfarë i ndodh trupit në 30 ditët e Ramazanit

  Çfarë i ndodh trupit në 30 ditët e Ramazanit

  Në Ramazan, myslimanët agjërojnë çdo ditë nga mëngjesi deri në mbremje një muaj të tërë. Këtu do të paraqiten disa informacione interesante në lidhje me atë që ndodh në trupin tuaj gjatë këtyre 30 ditëve…

  10 dobi të pabesueshme të Agjërimit

  10 dobi të pabesueshme të Agjërimit

  Shumë njerëz e shohin agjërimin si obligim fetar por vetëm disa nga i dinë dobitë shëndetësore që ka. Agjërimi është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Ndihmon në eliminimin e toksinave/helmeve nga…

  Si të ricikloni qelizat vjetra duke agjëruar

  Si të ricikloni qelizat vjetra duke agjëruar

  Agjërimi ka treguar rigjenerimin e qelizave të sistemit imunitar vetëm pas tri ditësh. Njerëzit pësojnë ndryshime të shpejta gjatë gjithë kohës, për arsye të ndryshme, ku një nga këto mund të jetë besimi. Kjo gjë…

  Si e shëron agjërimi sëmundjen e diabetit.

  Si e shëron agjërimi sëmundjen e diabetit.

  Agjërimi i ramazanit është një adhurim që bëhet nga rreth një miliard muslimanë në botë. Gjatë muajit të ramazanit ushqimet dhe lëngjet lejohet të konsumohen vetëm pas perëndimit të diellit deri në agim dhe marrja…

  Studimi i fundit i mjeksise gjermane rreth agjerimit

  Studimi i fundit i mjeksise gjermane rreth agjerimit

  Studimet e fundit gjermane në fushën e mjeksisë tregojnë se, agjërimi i përseritur e aktivizon trurin dhe e mbron atë nga gjakderdhja e mbrëndshme. Studimet tjera thonë se agjërimi konverton toksinat e trupit në energji.…

  4 Dobite mjeksore te syfyrit.

  4 Dobite mjeksore te syfyrit.

  Dihet se ne ngrenjen e syfyrit ka bereqet sic eshte transmetuar ne hadith autentik dhe se shpetimi i nje populli qendron ne vonimin e ngrenjes se tij… Por, Syfyri sipas shkences se mjeksise ka edhe…

  Efektet mahnitëse të agjërimit në organizëm

  Efektet mahnitëse të agjërimit në organizëm

  Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.…

  Kush agjëron do të hyjë në Xhenet

  Kush agjëron do të hyjë në Xhenet

  https://www.youtube.com/watch?v=Fss790vmDLg

  Diabeti dhe agjërimi në ramazan

  Diabeti dhe agjërimi në ramazan

  Agjërimi i ramazanit është një adhurim që bëhet nga rreth një miliard muslimanë në botë. Gjatë muajit të ramazanit ushqimet dhe lëngjet lejohet të konsumohen vetëm pas perëndimit të diellit deri në agim dhe marrja…