Category: AGJERIMI

Kur është nata e Kadrit?

Është transmetuar nga Profeti (alejhi selam) se ajo natë është nata e njëzetë e një, apo e njëzetë e tre, apo e njëzetë e pestë,...

Vlera e natës së Kadrit

Mjafton për vlerën e natës së Kadrit fakti se ajo është më  e mirë se një mijë muaj. Allahu i Madhëruar thotë: “Ne e zbritëm...

5 pasojat e veprës intime në Ramazan

Pyetje: Personi bëri marrëdhënie intime me bashkëshorten e tij ditën e Ramzanit pa ejakulim (pa e nxjerr spermën). Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Nëse...

7 aspekte edukative të Ramazanit:

Aspekte edukative te ramazanit: 1. Sinqeriteti ” Pervec agjerimit, Ai eshte vetem per Mua dhe vetem Une shperblej per te.” 2. Devotshmeria “…ne menyre qe...