1. Home
 2. AGJERIMI

Category: AGJERIMI

  A duhet te agjeroj 6 ditet e muajit Sheual para diteve te mbetura te Ramazanit?

  A duhet te agjeroj 6 ditet e muajit Sheual para diteve te mbetura te Ramazanit?

  Agjero ditet e lena pastaj Shevalin Shejh Salih el-Usajmi (Allahu e ruajtte!): Shperblimi qe transmetohet ne lidhje me agjerimin e gjashte diteve te Shevalit kushtezohet me dy kushte: #Kushti_i_pare: Te behet pas Ramazanit. Pra, personi…

  3 vepra te bukura që duhet ti bësh për Fitër Bajram

  3 vepra te bukura që duhet ti bësh për Fitër Bajram

  Prej Suneteve te fiter bajramit Seid bin el-Musejib (Allahu e meshirofte!): Sunetet e fiter bajramit jane tre: 1. Shkuarja ne kembe ne sheshin ku behet falja. 2. Ngrenia para daljes (te hahen hurma numer tek).…

  Kur duhet dhënë Zekati i Fitrit?

  Kur duhet dhënë Zekati i Fitrit?

  Kur duhet dhënë sadakaja e Fitrit? Koha e dhënies së sadakasë së Fitrit fillon me perëndimin e diellit të ditës së fundit të Ramazanit, e cila është nata e bajramit. Ndërsa caku i mbarimit është…

  Çdo gjë që duhet si të falësh në namazin e Fitër Bajramit

  Çdo gjë që duhet si të falësh në namazin e Fitër Bajramit

  Namazi i festës është detyrë sipas fjalës më të saktë të dijetarëve. Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem i urdhëroi njerëzit që të dalin për faljen e këtij namazi, madje dhe vajzat e vogla dhe gratë…

  9 rregullat e Zekatit te Fitrit

  9 rregullat e Zekatit te Fitrit

  1. Qëllimi me zekatin e fitrit. Zekati i fitrit terminologjikisht është sadaka e cila është detyrë para Bajramit të Ramazanit, pastrim për agjëruesin nga të kotat, të këqijat e të turpshmet. 2. Origjina në obligueshmërinë…

  Rregullat e zekatit te fitrit qe duhet ti dish para se te falesh namazin e Bajramit

  Rregullat e zekatit te fitrit qe duhet ti dish para se te falesh namazin e Bajramit

  Rregullat e zekatit te fitrit në mënyrë të përgjithshme Zekati i fitrit është një lëmoshë (sadaka) që jepet në përfundim të ramazanit, si pastrim për agjëruesin nga fjalët dhe veprat e pahijshme që ka bërë…

  Agjeruesit duhet te japin Zekatin e Fitrit.

  Agjeruesit duhet te japin Zekatin e Fitrit.

  Zekati i fitrit është adhurim për Allahun, pastrim për shpirtin nga lakmia dhe kopracia, pastrim për agjëruesin nga çdo fjalë apo vepër e pahijshme që mund të ketë thënë gjatë agjërimit të tij dhe gjithashtu…

  Cdo gje qe duhet te dish rreth Zektatit te Fitrit.Mos harroni.

  Cdo gje qe duhet te dish rreth Zektatit te Fitrit.Mos harroni.

  * Zekati (lëmosha) i Fitrit në muajin e bekuar të ramazanit; është emërtuar si e tillë përshkak të mbarimit të ramazanit, është bashkangjitur ajo (lëmosha) me të (Fitrin) përshkak të bashkimit të diçkaje me shkakun…

  Ramazanit po i vjen fundi por ti beji ditet e fundit me te mira te tij

  Ramazanit po i vjen fundi por ti beji ditet e fundit me te mira te tij

  Vëllezër e motra, siç e shikoni, edhe vetë muajit të Ramazanit po i vjen fundi. Pas kaq ditësh me radhë marrim prej mëshirës së Zotit, mirëpo sa shpejt që po largohen këto ditë të mrekullueshme.…

  Pse quhet Nata e Kadrit?

  Pse quhet Nata e Kadrit?

  Nata e Kadrit është prej begative më të mira që na ka dhënë Allahu; është mirësi që nuk peshohet me të asnjë mirësi dhe që nuk mund të shpaguhet me asnjë falënderim. Nata e Kadrit…

  Lutja qe duhet te lutesh ne Naten e Kadrit

  Lutja qe duhet te lutesh ne Naten e Kadrit

  Me çfarë lutje të lutem në Natën e Kadrit? Nata e Kadrit është nata më e mirë e vitit. E me çfarë të lutemi është ajo lutje siç mësohet nga hadithi, që kur Aisha radijaAllahu…