A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë gjatë temperaturave të larta?

A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë gjatë temperaturave të larta?

Pyetja: A i lejohet agjëruesit freskimi me ujë (gusli, larja kokës etj.) gjatë temperaturave të larta? Përgjigje: Po, ky veprim është i lejuar për agjëruesin. Muhamedi,- salallahu alejhi ve selem!,- hidhte ujë mbi kokën e…

Read More
Studimi i fundit i mjeksise gjermane rreth agjerimit

Studimi i fundit i mjeksise gjermane rreth agjerimit

Studimet e fundit gjermane në fushën e mjeksisë tregojnë se, agjërimi i përseritur e aktivizon trurin dhe e mbron atë nga gjakderdhja e mbrëndshme. Studimet tjera thonë se agjërimi konverton toksinat e trupit në energji.…

Read More
Pasojat për atë që ndërpret agjërimin e Ramazanit

Pasojat për atë që ndërpret agjërimin e Ramazanit

Ibën Abasi transmeton se Profeti alejhi selam ka thënë: “Thelbi i vërtetë i Islamit dhe bazat e fesë mbi të cilat ngrihet Islami janë tre.Kush lë njërën prej tyre është jobesimtar dhe gjaku i tij…

Read More
4 Rregullat e tryezes së iftarit

4 Rregullat e tryezes së iftarit

-1 Te ftohen ne keto tryeza njerez te ditur (per fene) dhe te lihet nje kend i posatcem per shperndarjen e librave dhe fletushkave te dobishme. 2- Te mos shperdorohet ushqimi dhe ai ushqim qe…

Read More
Cili është qëllimi i agjërimit dhe urtësia e tij?

Cili është qëllimi i agjërimit dhe urtësia e tij?

Ibnul Kajimi në lidhje me këtë ka thënë: Qëllimi i agjërimit është frenimi i vetes nga epshet dhe tekat, ndërprerja nga rutina e zakonshme me të cilën është i ambientuar, rregullimi dhe ekuilibrimi i dëshirave…

Read More
A duhet te agjeroje kur jam udhetar apo nuk duhet?

A duhet te agjeroje kur jam udhetar apo nuk duhet?

https://www.youtube.com/watch?v=FRPZCkF9HT4

Read More