Ramazani u largua por ti mos i ndalo veprat e mira

Ramazani u largua por ti mos i ndalo veprat e mira

Ramazani tashme nje kujtim i bukur apo akoma aktual ne perjetim dhe program ditor? “Vetem nje jave ka kaluar nga Ramazani por eshte rikthyer plotesisht monotonia, merzia, stresi i zakonshem, ndryshe komplet nga ai lezeti…

Read More
10 veprat qe i ndodhin njeriut kur ben gjynahe

10 veprat qe i ndodhin njeriut kur ben gjynahe

Thotë Allahu i Lartësuar :- Për shkak të veprave (të këqia) të njerëzve, janë shfaqur në tokë e në det të zeza (bela, skamje, katastrofa, humbje e bereqetit etj.), e për ta përjetuar ata një…

Read More
Cdo gje qe duhet te dini rreth muajit Sheval

Cdo gje qe duhet te dini rreth muajit Sheval

Muaji Sheval, mirësi dhe rregulla. Muaji i dhjetë hënor i cili vjen pas muajit të Ramazanit, apo ndryshe hëna e dhjetë sepse çdo hënë me ciklin e saj mbushje-zbrazje përbën një muaj prej muajve hënorë,…

Read More
Si te agjerosh gjithe vitin duke agjeruar 6 ditet e muajit Sheual

Si te agjerosh gjithe vitin duke agjeruar 6 ditet e muajit Sheual

Transmetohet nga Ebi Ejub el-Ensarij -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se i Dërguari -paqja dhe nderimet e Allahut qofshin mbi të- ka thënë: “Ai i cili agjëron ramazanin dhe e pason atë me gjashtë…

Read More
2 veprat kryesore qe duhet ti besh ne muajin e Ramazanit

2 veprat kryesore qe duhet ti besh ne muajin e Ramazanit

Si fitohet begatia e Ramazanit? Ez-Zuhriu, dijetari i madh në kohën e tabi’inëve, thoshte:“Ramazani është i karakterizuar nga leximi i Kuranit dhe bamirësia”.Këto dy vepra kanë qenë praktikë e pandashme e Profetit, paqja dhe lavdërimet…

Read More
Nuk pihet dhe nuk kryhen marrëdhënie nga agimi deri në perëndim të diellit.

Nuk pihet dhe nuk kryhen marrëdhënie nga agimi deri në perëndim të diellit.

Rregullat e agjërimit. 1- Nuk hahet, nuk pihet dhe nuk kryhen marrëdhënie seksuale nga agimi deri në perëndim të diellit. Allahu i Madhëruar thotë: “Hani dhe pini derisa të dallohet në horizont filli i bardhë…

Read More
8 veprat qe ju prishin agjerimin.

8 veprat qe ju prishin agjerimin.

Çfarë e prish agjërimin ? • Ngrënia dhe pirja me vetëdije. • Përdorimi i ilaçeve apo injeksioneve ushqyese. •Pirja e duhanit • Përtypja e çamçakëzit. • Transfuzioni i gjakut dhe dializa. • Marrëdhëniet intime bashkëshortore…

Read More
10 veprat qe ju demtojne muajin e Ramazanit

10 veprat qe ju demtojne muajin e Ramazanit

1.Televizioni: Ky është vjedhës i rrezikshëm. Në të ka emisione, programe dhe seriale që ta prishin agjërimin apo t’i pakësojnë shpërblimet! 2. Tregjet dhe shitoret: Ky është vjedhës i rrezikshëm, i vjedh të hollat dhe…

Read More
9 keshilla si te falesh namazin e Teravive

9 keshilla si te falesh namazin e Teravive

1. Namazi i teravive fillon pas namazit të jacisë, ngase është parë Hëna dhe nesër -ditën e xhuma- është dita e parë e Ramazanit. Saktësohet nga Profeti sal-lAllahu alejhi ue sle-lem se ka thënë: “Kush…

Read More
Kalendari i Muajit te Ramazanit per Shqiperine Kosoven dhe Maqedonine 2020

Kalendari i Muajit te Ramazanit per Shqiperine Kosoven dhe Maqedonine 2020

Kalendari i Muajit te Ramazanit per Shqiperine Kosoven dhe Maqedonine.\ Zoti jua lehtesofte agjerimin.

Read More
9 gjera qe nuk e prish agjërimin ?

9 gjera qe nuk e prish agjërimin ?

Çfarë nuk e prish agjërimin ? 1- Ngrënia dhe pirja nga harresa. 2- Përdorimi i misvakut dhe larja e dhëmbëve me furçë. 3- Shpëlarja e gojës dhe e hundës për abdes dhe larja e trupit.…

Read More