Njerezit ne Ramazan mund t’i ndajme ne kater grupe:

0
1890

Njerezit ne Ramazan mund t’i ndajme ne kater grupe:

Grupi pare: Hyne Ramazani dhe del (perfundon) ai vazhdon ne gjendjen e tij (siç thuhet ne gjuhen e popullit ‘as mish as peshk’).

Grupi i dyte: E shton gjumin gjate diteve te agjerimit (pjesa me e madhe e dites i kalon ne gjume) dhe qendrimin zgjuar naten. Ky nuk eshte agjerimi qe na ka orientuar Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem.

Grupi i trete: Eshte neglizhent ndaj namazeve. Ne Ramazan tregohet i kujdesshem ndaj namazeve duke i falur ne kohe dhe te gjitha. Por kur mbaron Rmazani ai kthehet ne gjendjen e tij te meparshme (nuk i fal ne kohe dhe e le ndonje namaz pa falur).

Grupi i katert: Tregon kujdes ndaj faljes se namazit, leximit te Kuranit dhe permendjes se Allahut te Madherishem para Ramazanit. E kur vjen Ramazani, atij i shtohet gezimi dhe behet me aktiv ne faljen e namazit, ne leximin e Kuranit dhe veprat e tjera te mira.

Unejs Sheme