Kush agjëron të mos shaj apo të ofendoj

Ramazani edukon agjëruesin për moral dhe sjellje të mirë, sepse nuk është e hijshme për agjëruesin që të shajë, ofendojë apo të mallkojë.

Profeti alejhi selam ka thënë: “ Kur dikush nga ju të jetë në ditën e agjërimit të tij, atëherë të mos flasë e veprojë gjëra të turpshme dhe as të mos bërtasë. E nëse dikush e ofendon apo e lufton, atëherë le ti thotë: ‘ Unë jam njeri që agjëroj.”

Buhariu dhe Muslimi

Read Previous

Nëse gruaja pastrohet nga menstruacionet apo lehonia gjatë ditës së ramazanit,a duhet te agjeroj?

Read Next

Si do ti kalosh 10 netët e fundit të Ramazanit?