7 aspekte edukative të Ramazanit:

0
1117

Aspekte edukative te ramazanit:

1. Sinqeriteti
” Pervec agjerimit, Ai eshte vetem per Mua dhe vetem Une shperblej per te.”
2. Devotshmeria
“…ne menyre qe te beheni te devotshem.”
3. Bujaria
Profeti alejhi selam ishte me bujari nga te gjithe dhe behej akoma dhe me shume bujar gjate ramazanit, kur takonte Xhibrilin.
4. Durimi
Nga uria, etja, epshet dhe tundimet: “…muaji i durimit”
5. Deshira per agjerim edhe pas ramazanit.
” Kush agjeron nje dite per Fytyren e Allahut dhe perfundon jeten me te, do te hyje ne Xhenet.”
6. Dobite shendetsore
” Agjerimi eshte mburoje”
7. Pranimi i lutjeve.
” Tre lutje nuk refuzohen: lutja agjeruesit deri sa te cele iftar…”