4 Rregullat e tryezes së iftarit

0
3532

iftar

-1 Te ftohen ne keto tryeza njerez te ditur (per fene) dhe te lihet nje kend i posatcem per shperndarjen e librave dhe fletushkave te dobishme.

2- Te mos shperdorohet ushqimi dhe ai ushqim qe tepron, tu shperndahet shtepive ne nevoje.

3- Mire-organizimi dhe servirja e atyre ushqimeve qe nuk jane te demshme.

4- Te mos behen (iftaret) me para zekati, sepse ne mesin e atyre qe marin pjese ka njerez qe nuk jane fukarenj, madje ndonjehere edhe jomuslimane.