Sahih Buhari.Si i filloi Muhamedit a.s. Frymezimi Hyjnor.


Sahih Buhari.Hadithi nr:2
Si i filloi Muhamedit a.s. Frymezimi Hyjnor.

Aishja nena e besimtareve te vertete r.a.tregon:”Harith ibn Hishami r.a. e pyeti te Deguarin e Allahut a.s.:”O i Derguari i Allahut a.s.!Si te vjen ty Shpallja (Frymezimi Hyjnor)?”I Derguari i Allahut alejhi selam  iu pergjigj:”Disa here me  vjen si kumbimi in je zileje.Kjo forme eshte me e renda.Pasatj kjo gjendje kalon pasi te kem kapur ate qe me eshte shpallur.Nganjehere meleku me vjen ne forme njeriu dhe me flete dhe un kap cdo gje qe ai me thote:”Aishja r.a. shton:”Vertet,une e kam pare Pejgamberin a.s. t`i vinte Shpallja (Frymezimi)  ne nje dite te ftohte dhe t`i pikonte djerse nga balli,pas i kishte mbaruar ajo (frymezimi).