xhamiambret.com Blog

Festimi i festës së nënës

Pyetje: A lejohet festimi i festës së nënës? Përgjigje: Festat e njohura në Legjislacionin Islam janë Kurban Bajrami dhe Fitër Bajrami dhe festa javore, xhumaja....

Largohu prej asaj që nuk të takon

Transmetohet nga Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) se i Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë: “Nga të mirat e Islamit të dikujt është lënia e...

Përkufizimi i martesës në fe:

Përkufizimi i martesës në fe: “ Akt i saktë bashkëshortor.” Gjykimet e martesës: 1. Obligim: për atë që i frikësohet rënies në imoralitet. 2. E...

Nuk ka turp në fe

Pyetje: Deri në ç’pikë është e saktë thënia “Nuk ka turp në fe”? Përgjigje: “Kjo shprehje i përshtatet asaj që ka dashur të thotë Aishja,...