xhamiambret.com Blog

Kur të lutesh mos u nxito!

Thotë Profeti – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të: “Vazhdon të marrë përgjigje robi për lutjet e tij, për sa kohë që nuk...

5 sunete te agjerimit:

Prej suneteve te agjerimit: 1-Syfyri 2-Shpejtimi i iftarit 3-Celja e iftarit me hurma te njoma e nese nuk ka me hurma te thata e nese...

Namazi i xhenazes

Xhenazet qe muslimani nuk e ka detyre t’ua fale namazin dhe ato qe duhet tua fale namazin (e xhenazes)? Argumentet fetare pohojne se namazi i...

5 minuta si te ndryshosh jeten

Na mjaftojnë vetëm pesë minuta për të qënë pozitiv Në jetën e njeriut kalojnë shumë çaste të çmuara me anë të cilave ai mund të...

Pergatitu per Ramazanin

Ramazani…! E cfare dime per Ramazanin? ►Kur duhet ta bej nijetin per agjerim? Trasmetohet nga nena e besimtareve Hafsa radiAllahu anha se Profeti sal-lAllahu alejhi...

Masoi keto 3 gjera

Ke kujdes nga tri të tjera: Të tradhtosh, të mashtrosh dhe të lëndosh. Mos jeto me tre njerëz: Tradhtarin, injorantin dhe mendjemadhin. Njerëzve dhuroja tri...

Endrra e cuditshme ne Xhenet

Me librat deri në Xhennet Ibn Rexheb (el Hanbelij) përcjell në “Dhejlut tabekat” (328/1) nga Ibnul Xheuzi se ai tregon për imamin Ebul Ala el...