Category: PYETJE PERGJIGJE

Planifikimi familjar

Pyetje: Cili është mendimi i Islamit për planifikimin familjar? Përgjigje: “Nëse ky planifikim bëhet duke u bazuar në këshillat e një mjeku specialist, me qëllim...

Festimi i festës së nënës

Pyetje: A lejohet festimi i festës së nënës? Përgjigje: Festat e njohura në Legjislacionin Islam janë Kurban Bajrami dhe Fitër Bajrami dhe festa javore, xhumaja....

Nuk ka turp në fe

Pyetje: Deri në ç’pikë është e saktë thënia “Nuk ka turp në fe”? Përgjigje: “Kjo shprehje i përshtatet asaj që ka dashur të thotë Aishja,...

Ku është Allahu?

Pyetje: “Kur disa pyeten se ku është Allahu, ata përgjigjen se Ai është kudo. Cila është përgjigjja e saktë për këtë pyetje me dëshmi nga...