MJEKSIA PROFETIKE Archive

 • Ka shumë lloje të dhembjeve së kokës, që vijnë nga shkaktarë të ndryshëm, si: 1. Së pari, kur një nga katër gjendjet themelore të trupit (ftohtësia, nxehtësia, thatësia dhe lagështia) bëhet mbizotëruese ndaj të tjerave. 2. Ulcera në stomak, sepse nervat cefalikë (të trurit) janë të lidhura me stomakun. 3. Gazra të ngjeshur mund të mblidhen në stomak, e pastaj të ngrihen lart deri në kokë, duke shkaktuar dhembje koke. […]

  17 Shkataret qe japin dhimbje te kokes.Mjeksia Profetike

  Ka shumë lloje të dhembjeve së kokës, që vijnë nga shkaktarë të ndryshëm, si: 1. Së pari, kur një nga katër gjendjet themelore të trupit (ftohtësia, nxehtësia, thatësia dhe lagështia) bëhet mbizotëruese ndaj të tjerave. 2. Ulcera në stomak, sepse nervat cefalikë (të trurit) janë të lidhura me stomakun. 3. Gazra të ngjeshur mund të mblidhen në stomak, e pastaj të ngrihen lart deri në kokë, duke shkaktuar dhembje koke. […]

  Continue Reading...

 • 1. Ilaçe që janë të pështira dhe të cilat natyra (e njeriut) i ndien si të pështira. Si të tilla, ato nuk ndihmojnë aspak për largimin e sëmundjes, siç janë helmet e ndryshme, mishi i gjarpërinjve e pisllëqe të tjera. Këto janë të rënda për zemrën dhe barkun, prandaj janë më tepër sëmundje sesa shërim. Ka edhe disa ilaçe të tjera, që nuk janë të urryera në vetvete, si, për […]

  Ilaçet e palejueshme janë dy llojesh:

  1. Ilaçe që janë të pështira dhe të cilat natyra (e njeriut) i ndien si të pështira. Si të tilla, ato nuk ndihmojnë aspak për largimin e sëmundjes, siç janë helmet e ndryshme, mishi i gjarpërinjve e pisllëqe të tjera. Këto janë të rënda për zemrën dhe barkun, prandaj janë më tepër sëmundje sesa shërim. Ka edhe disa ilaçe të tjera, që nuk janë të urryera në vetvete, si, për […]

  Continue Reading...

 • Preshi (Kurrath) Ka dy lloje preshi: nebetean dhe sirian. Njerëzit hanë preshin nebetean, që është një lloj perimeje, kurse preshi sirian ka shumë koka. Preshi është i nxehtë dhe i thatë. Ai shkakton dhembje koke, por nëse e zien dhe e ha ose e pi lëngun e tij, ai ndihmon kundra hemorragjive të ftohta. Po të lyesh dhëmbin e prishur me farat e shtypura të tij, të cilat janë përzier […]

  Efekti i preshit per trupin e njeriut.Mjeksia profetike.

  Preshi (Kurrath) Ka dy lloje preshi: nebetean dhe sirian. Njerëzit hanë preshin nebetean, që është një lloj perimeje, kurse preshi sirian ka shumë koka. Preshi është i nxehtë dhe i thatë. Ai shkakton dhembje koke, por nëse e zien dhe e ha ose e pi lëngun e tij, ai ndihmon kundra hemorragjive të ftohta. Po të lyesh dhëmbin e prishur me farat e shtypura të tij, të cilat janë përzier […]

  Continue Reading...

 • I Dërguari i Allahut e ka përdorur leximin e Kur’anit dhe të lutjeve të veçanta, për sëmundjet të cilat ktyesisht nuk janë paraqitur me rrugë natyrore, siç janë për shembull, sihri ose hyrja e xhinit në ndonjë person. Madje, edhe vetë të Dërguarit të Allahut alejhi selam i kishte bërë sihr një hebre, siç transmeton gruaja e tij e ndershme, Aisheja dhe si ilaç, Allahu xh.sh. shpalli dy kaptina: El-Felek […]

  Shërimi i semundjes me leximin e Kur’anit dhe lutjeve.

  I Dërguari i Allahut e ka përdorur leximin e Kur’anit dhe të lutjeve të veçanta, për sëmundjet të cilat ktyesisht nuk janë paraqitur me rrugë natyrore, siç janë për shembull, sihri ose hyrja e xhinit në ndonjë person. Madje, edhe vetë të Dërguarit të Allahut alejhi selam i kishte bërë sihr një hebre, siç transmeton gruaja e tij e ndershme, Aisheja dhe si ilaç, Allahu xh.sh. shpalli dy kaptina: El-Felek […]

  Continue Reading...

 • Allahu i Madhëruar thotë: “Aty do të pinë gota me pije të përzier me xhenxhefil…” [Insan, 17] Ebu Naimi, në librin e tij për mjekësinë e Pejgamberit alejhi selam , shkruan se Ebu Said El Hudriu ka thënë: “Njëherë, Mbreti bizantin i dërgoi Pejgamberit alejhi selam si dhuratë një qyp me xhenxhefil turshi. Pejgamberi alejhi selam i dha secilit sahab pak nga ky ushqim, duke më përfshirë edhe mua.” Xhenxhefili […]

  Mjeksia profetike.Xhenxhefili rrit fuqinë seksuale.

  Allahu i Madhëruar thotë: “Aty do të pinë gota me pije të përzier me xhenxhefil…” [Insan, 17] Ebu Naimi, në librin e tij për mjekësinë e Pejgamberit alejhi selam , shkruan se Ebu Said El Hudriu ka thënë: “Njëherë, Mbreti bizantin i dërgoi Pejgamberit alejhi selam si dhuratë një qyp me xhenxhefil turshi. Pejgamberi alejhi selam i dha secilit sahab pak nga ky ushqim, duke më përfshirë edhe mua.” Xhenxhefili […]

  Continue Reading...

 • Disa njerëz e kanë mohuar mundësinë që Pejgamberi alejhi selam të prekej nga magjia, duke menduar gabimisht se të prekurit nga magjia është mangësi dhe turp. Në fakt, prekja e Profetit alejhi selam nga magjia dëshmon për natyrën njerëzore të tij, pasi ajo është një lloj sëmundjeje. Fakti që ai u prek nga magjia duhet trajtuar njëlloj si helmimi me mishin e deles. Kadi Ijadi thotë: “Magjia është një lloj sëmundjeje, […]

  Kurimi dhe trajtimi i magjisë në mjeksinë profetike.

  Disa njerëz e kanë mohuar mundësinë që Pejgamberi alejhi selam të prekej nga magjia, duke menduar gabimisht se të prekurit nga magjia është mangësi dhe turp. Në fakt, prekja e Profetit alejhi selam nga magjia dëshmon për natyrën njerëzore të tij, pasi ajo është një lloj sëmundjeje. Fakti që ai u prek nga magjia duhet trajtuar njëlloj si helmimi me mishin e deles. Kadi Ijadi thotë: “Magjia është një lloj sëmundjeje, […]

  Continue Reading...

 • Ibn Maxhe sjell në Sunen-in e tij hadithin e Muhamed ibn Sirinit, i cili përcjell prej Enes ibn Malikut, që tregon se e ka dëgjuar Profetin e Allahut që të thotë: “Shiatiku shërohet me dhjamin e pjesës rreth e rrotull bishtit të deleve të beduinëve, i cili, pasi shkrihet, ndahet në tri pjesë, dhe pastaj pihet esëll tri ditë rresht: çdo ditë nga një pjesë.” Shiatiku është një sëmundje që […]

  Kurimi i nervit shiatik ne mjeksine profetike.

  Ibn Maxhe sjell në Sunen-in e tij hadithin e Muhamed ibn Sirinit, i cili përcjell prej Enes ibn Malikut, që tregon se e ka dëgjuar Profetin e Allahut që të thotë: “Shiatiku shërohet me dhjamin e pjesës rreth e rrotull bishtit të deleve të beduinëve, i cili, pasi shkrihet, ndahet në tri pjesë, dhe pastaj pihet esëll tri ditë rresht: çdo ditë nga një pjesë.” Shiatiku është një sëmundje që […]

  Continue Reading...

 • Qetesia dhe siguria shpirterore eshte nje ndjenje qe te fal qetesi, prehje dhe paqe ne shpirt ne cdo moment te jetes. Perse shoqerite moderne, pamvaresisht zhvillimit te madh ne teknologji ne te gjitha fushat e jetes, jane te paafte te krijojne nje shoqeri te sigurte?! Kohet e fundit, kane dale disa drejtime te shkencetareve ne fushen e psikologjise, te cilet po therrasin me ze te larte ne rendesine e fese […]

  Ndikimi i Kuranit ne sigurine mendore dhe shpirterore.Si te duroje veshtiresite e jetes?

  Qetesia dhe siguria shpirterore eshte nje ndjenje qe te fal qetesi, prehje dhe paqe ne shpirt ne cdo moment te jetes. Perse shoqerite moderne, pamvaresisht zhvillimit te madh ne teknologji ne te gjitha fushat e jetes, jane te paafte te krijojne nje shoqeri te sigurte?! Kohet e fundit, kane dale disa drejtime te shkencetareve ne fushen e psikologjise, te cilet po therrasin me ze te larte ne rendesine e fese […]

  Continue Reading...

 • Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Sikur të mos druhesha se umeti im do të ngarkohej me diçka që nuk do të mund ta mbante, do t’i kisha urdhëruar që ta përdornin misvakun para çdo namazi.” Po në dy Sahih-ët thuhet se: “Sa herë që Pejgamberi alejhi selam zgjohej natën, e pastronte gojën me misvak.” Buhariu sjell një hadith tjetër, sipas të cilit Pejgamberi alejhi selam […]

  Mjeksia profetike.Misvaku dhe dobitë që ka në trupin e njeriut.

  Në dy Sahih-ët shënohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Sikur të mos druhesha se umeti im do të ngarkohej me diçka që nuk do të mund ta mbante, do t’i kisha urdhëruar që ta përdornin misvakun para çdo namazi.” Po në dy Sahih-ët thuhet se: “Sa herë që Pejgamberi alejhi selam zgjohej natën, e pastronte gojën me misvak.” Buhariu sjell një hadith tjetër, sipas të cilit Pejgamberi alejhi selam […]

  Continue Reading...

 • Ndalimi i Profetit alejhi selam nga mjekimi me gjëra që Allahu i ka bërë haram Ebu Daudi sjell në Sunen-in e tij rrëfimin e Ebu Derdasë se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Allahu i Lartësuar ka zbritur sëmundjen dhe ilaçin; për çdo sëmundje ka krijuar ilaçin e saj. Pra, mjekohuni, por mos përdorni gjëra që janë haram!” Ndërsa Buhariu shënon rrëfimin e Ibn Mesudit, se: “Me të vërtetë, Allahu i […]

  Ndalimi i mjekimit me gjëra haram!

  Ndalimi i Profetit alejhi selam nga mjekimi me gjëra që Allahu i ka bërë haram Ebu Daudi sjell në Sunen-in e tij rrëfimin e Ebu Derdasë se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Allahu i Lartësuar ka zbritur sëmundjen dhe ilaçin; për çdo sëmundje ka krijuar ilaçin e saj. Pra, mjekohuni, por mos përdorni gjëra që janë haram!” Ndërsa Buhariu shënon rrëfimin e Ibn Mesudit, se: “Me të vërtetë, Allahu i […]

  Continue Reading...

Page 1 of 41234