Category: KESHILLA

Mbroje veten me këto fjalë

– Nëse do që shejtani të mos afrohet, thuaj kur të dalësh nga shtëpia apo makina apo puna: Bismilah tevekultu ala Allahi, ve la havle...

Pyetesori i jetes.

Mendja gjithmone me shkon ke e fshehta dhe sekretet e asaj shtepie te frikshme, ke shtepia e fundit per çdo kend qe nuk e di...

Vlerat e sures Mulk

Ajo ndërmjetëson për të zotin e saj derisa i falen mëkatet Transmetohet nga Ebu Hurejra radijallahu anhu se Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:Vërtetë...

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun:

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun: Morali i mirë dhe zemërgjersia Dy gjëra e ngrejnë pozitën e tij: Thjeshtësia dhe përmbushja e nevojave të njerëzve Dy...

Fali gabimet e njerëzve

Allahu ka thënë; ” Dhe që u falin (të keqen, gabimet) njerëzve.” (Al Imran; 134) Ai që ua fal njerëzve gabimet, ndjen në veten e...

Adhuro Zotin.Ai që ju krijoi

Meqë nënshtrimi i tërësishëm i vullnetit ndaj Zotit paraqet thelbin e adhurimit, mesazhi themelor i fesë hyjnore, Islamit, është adhurimi vetëm i Zotit. Gjithashtu kjo...

Kurthet e Shejtanit

Shejtani shikon që ta urdhëroj njeriun për të bërë gjynahe, ia zbukuron ato atij si dhe e nxit në to. Ai e bën njeriun që...